Těsto na pizzu z jogurtu

Těsto na pizzu z jogurtu

V dnešní době se spousta z nás snaží žít aspoň trochu zdravěji a přizpůsobuje tomu nejen svůj životní styl, ale i používané ingredience.

Zvlášť pokud se snažíte konzumovat jen takové potraviny, které mají nízký obsah cukru i tuku. Tento recept je z řeckého jogurtu, neobsahuje ovšem droždí a tím pádem nemusí kynout. Neváhejte a projděte si recepty na jogurt podle vlastní chuti.

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 3/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1 hrnek čistého odtučněného řeckého jogurtu

Postup:

  • Do velké mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, česnekový i cibulový prášek, sůl a pečlivě promícháme, aby se vše promísilo a provzdušnilo.
  • Přidáme řecký jogurt a vypracujeme hladké těsto, které dáme rovnou na vál.
  • Rozdělíme na dvě části nebo můžeme nechat vcelku.
  • Pomocí válečku rozválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem nebo potřený olivovým olejem.
  • Předehřejeme si troubu na 225 stupňů.
  • Ozdobíme podle chuti a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme 12 až 18 minut, aby byl povrch zlatavě hnědý a kůrčička křupavá, ale nikoliv spálená.
  • Po upečení vyjmeme plech z trouby a dáme na 10 minut stranou, aby nebyla pizza tak rozpálená.
  • Pak už jen stačí rozkrájet na porce a servírovat.

Tip: Pokud se rozhodneme udělat menší pizzy a rozdělit těsto místo jedné velké třeba na 4 pizzy, musíme dobu pečení zkrátit na 8 – 10 minut.

Pizza těsto z řeckého jogurtu.
Zdroj: https://www.simplyscratch.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.