Těstoviny, syrový česnek nebo cibule, rajčata, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella jsou dokonalou chuťovou kombinací, která vám nedovolí přestat!
Co budeme potřebovat
- 450 g těstovin farfalle nebo penne
- 4 rajčata (červené a žluté)
- 4 plátky prosciutta
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 šálek nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 140 g hermelínu
Postup
- Těstoviny vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 8 až 10 minut.
- Mezitím si nadrobno nakrájíme rajčata.
- Prosciutto nakrájejte na tenké proužky.
- Dejte do velké mísy s česnekem a bazalkou. Přidejte olej a sůl, promíchejte.
- Hermelín nakrájejte na malé kousky.
- Když jsou těstoviny uvařené, nalijte a odložte si asi 50 ml těstovinové vody.
- Sceďte těstoviny a poté je vraťte do hrnce.
- Přidejte rajčata a hermelín. Promíchejte.
- V případě potřeby vmíchejte po troškách vodu z těstovin, dokud nebude krémová.
Chřest je skvělou surovinou snad do každého jídla! Připravte si jeden z těchto rozmanitých receptů s chřestem.