Těstovinový salát s hermelínem

Těstovinový salát s hermelínem

Těstoviny, syrový česnek nebo cibule, rajčata, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella jsou dokonalou chuťovou kombinací, která vám nedovolí přestat!

Co budeme potřebovat

  • 450 g těstovin farfalle nebo penne
  • 4 rajčata (červené a žluté)
  • 4 plátky prosciutta
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 šálek nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 140 g hermelínu

Postup

  • Těstoviny vařte podle návodu na obalu do al dente, asi 8 až 10 minut.
  • Mezitím si nadrobno nakrájíme rajčata.
  • Prosciutto nakrájejte na tenké proužky.
  • Dejte do velké mísy s česnekem a bazalkou. Přidejte olej a sůl, promíchejte.
  • Hermelín nakrájejte na malé kousky.
  • Když jsou těstoviny uvařené, nalijte a odložte si asi 50 ml těstovinové vody.
  • Sceďte těstoviny a poté je vraťte do hrnce.
  • Přidejte rajčata a hermelín. Promíchejte.
  • V případě potřeby vmíchejte po troškách vodu z těstovin, dokud nebude krémová.
Lahodné krémové těstoviny obalené v jemném dresinku s hermelínem.
Zdroj: sweetsaltytart.com

Chřest je skvělou surovinou snad do každého jídla! Připravte si jeden z těchto rozmanitých receptů s chřestem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.