Pochutnejte si na jednoduchých receptech na těstovinový salát s kukuřicí, které vás ohromí!
Je to skvělá příloha, nebo si je můžete vychutnat i samostatně.
Jaký zkusíte jako první?
Naše recepty
Druhy kukuřice a jak je použít?
- Kukuřice obilná
Obecně platí, že tato kukuřice je pojmenována podle malého důlku, který se vytvoří na konci zrna, když zaschne. Obilná kukuřice je primárně to, co se používá do krmiva pro zvířata. - Kukuřice pazourek
Tato kukuřice je velmi podobná kukuřici obilné. Je pojmenována takto kvůli své extrémně tvrdé vnější skořápce. Je to hrubá kukuřičná mouka používaná na krupici, polentu nebo opékaná a mletá na pinole. - Popcorn
Popcorn je svým vlastním typem kukuřice. Je to odrůda pazourkové kukuřice. Její vnější obal zachycuje vlhkost v kukuřičném zrnu a přeměňuje ho na páru. Když se tlak dostatečně zvýší, praskne. - Kukuřice na mouku
Jedná se o druh kukuřice, pouze s měkkou skořápkou. Měkká skořápka usnadňuje její mletí na mouku. Ta se pak může použít do potravin, jako je kukuřičný chléb nebo muffiny, kdy jim kukuřice dá drobivější a měkčí texturu. - Sladká kukuřice
Na rozdíl od ostatních kukuřic, které se sbírají v době zralosti, když jsou suché, sladká kukuřice se sbírá mladá v „mléčné fázi“. V dnešní době existují nejrůznější odrůdy, díky nimž je kukuřice stále sladší.