Těstovinový salát s tuňákem a vejcem

Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Přinášíme vám recept i na vydatnější těstoviny s tuňákem. Díky vejci jsou výživnější a díky majonéze i chutnější.

Ingredience

  • 1 balení těstovin
  • 1 sklenička majonézy
  • 1 ks tuňáka v konzervě (ve vlastní šťávě)
  • 150g sýru eidam
  • 1 menší plechovka hrášku
  • 5-6ks vajec (uvařených natvrdo)

Postup

  • Těstoviny uvařte podle návodu na balení v osolené vodě. Okapejte a nechejte vychladnout.
  • Poté uvařte vajíčka natvrdo (vaříme 10 minut), poté propláchněte v ledové vodě a oloupejte.
  • Vejce nakrájejte na menší kousky, sýr nastrouhejte nahrubo. Tuňáka a hrášek sceďte.
  • Vychladlé těstoviny smíchejte s pokrájenými vajíčky, s okapaným tuňákem a hráškem, s majonézou a nastrouhaným sýrem.
  • Podle chuti osolte, opepřete či přidejte další koření, které máte rádi.
  • Dle chuti můžete přidat i zeleninu navíc (olivy, papriku, okurky, rajčata,..).
  • Důkladně promíchejte, dejte vychladit do lednice a podávejte.
Tuňákové těstoviny s hráškem, vejci a majonézou.
Zdroj: bitzngiggles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.