Tradiční australský vrstvený křupavý salát s krevetami, těstovinami, avokádem a luxusní omáčkou ocení i ti nejnáročnější hosté na vaší letní party!
Ingredience
- 220 g syrových těstovin Fusilli
- 2 kg velkých vařených tygřích krevet
- 300 g cherry rajčat, rozpůlených
- 1 polévková lžíce nasekané čerstvé pažitky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 velká zralá avokáda
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
- 3 velké okurky
- 100 g bazalkového pesta
- 1 malý ledový salát, nasekaný najemno
- čerstvá petrželka
Na omáčku:
- 100 g krémového sýra
- 65 g zakysané smetany
- 60 g majonézy
- 2 lžíce rajčatové omáčky
- 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce najemno nasekané čerstvé pažitky
- 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru
- 6 kapek tabasco omáčky
Postup
- Těstoviny uvařte ve velkém hrnci v osolené vroucí vody podle pokynů na obalu.
- Opláchněte pod studenou vodou.
- Sceďte a dejte stranou vychladnout.
- Mezitím oloupejte krevety a nechte 7 krevet s ocasy.
- Rajčata, pažitku a olej smíchejte v míse.
- Avokádo rozmačkejte v míse a vmíchejte citronovou šťávu.
- Jemně nakrájejte 2 okurky.
- Oloupejte zbývající 1 na ozdobné stužky.
- Koktejlovou omáčku připravíte pomocí elektrického šlehače, který vyšlehá krémový sýr dohladka.
- Vmíchejte zakysanou smetanu a majonézu.
- Vmíchejte zbývající přísady.
- Těstoviny smíchejte v míse s pestem.
- Koktejlovou omáčku rozetřete na dno 3L misky s rovným okrajem.
- Navrch dejte salát, oloupané krevety, nakrájenou okurku, těstoviny s pestem a avokádo.
- Vyhlaďte povrch.
- Uspořádejte zbývající krevety na jedné straně okraje mísy.
- Okurkové stužky stočte do svitků.
- Uspořádejte je kolem vnitřního okraje mísy z obou stran krevet.
- Naplňte střed rajčatovou směsí.
- Podávejte posypané petrželkou.