Vejce tvoří úžasnou kombinaci nejen se zeleninou, ale také s těstovinami. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 200 g těstovin dle vlastního výběru
- 2 vejce
- 1 červená kapie
- 1-2 mrkve
- 1-2 řapíkaté celery
- 1/2 červené cibule
- 1-2 PL čerstvé petrželky
Dresink
- 1/2 šálku majonézy
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 1,5 PL bílého vinného octa
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 2 čajové lžičky medu
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo a těstoviny v hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
- Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na kostičky či nudličky nakrájejte také papriku, mrkev, celer a cibuli.
- V misce smíchejte majonézu, řecký jogurt, ocet, hořčici, med a dochuťte solí a pepřem.
- Dobře okapané těstoviny dejte do větší mísy spolu s vejci, paprikou, mrkví, celerem a cibulí.
- Zalijte dresinkem, přidejte petrželku a promíchejte.
Tento těstovinovo-vajíčkový salát se zeleninou je skvělou variantou lehkého oběda, který si můžete vzít snadno s sebou do práce.
Vajíčka se nejčastěji konzumují jako míchaná, natvrdo nebo ve formě volského oka. To ale nejsou jediné možnosti. Inspirujte se našimi recepty na vařená vajíčka 5krát jinak!