Těstovinový salát s vajíčkem, jogurtem a směsí zeleniny

Těstovinový salát s vajíčkem, jogurtem a směsí zeleniny
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Vejce tvoří úžasnou kombinaci nejen se zeleninou, ale také s těstovinami. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!

Ingredience:

  • 200 g těstovin dle vlastního výběru
  • 2 vejce
  • 1 červená kapie
  • 1-2 mrkve
  • 1-2 řapíkaté celery  
  • 1/2 červené cibule
  • 1-2 PL čerstvé petrželky

Dresink

  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1,5 PL bílého vinného octa
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 2 čajové lžičky medu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Uvařte si vejce natvrdo a těstoviny v hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu.
  2. Uvařené těstoviny propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Na kostičky či nudličky nakrájejte také papriku, mrkev, celer a cibuli.
  5. V misce smíchejte majonézu, řecký jogurt, ocet, hořčici, med a dochuťte solí a pepřem.
  6. Dobře okapané těstoviny dejte do větší mísy spolu s vejci, paprikou, mrkví, celerem a cibulí.
  7. Zalijte dresinkem, přidejte petrželku a promíchejte.

Tento těstovinovo-vajíčkový salát se zeleninou je skvělou variantou lehkého oběda, který si můžete vzít snadno s sebou do práce.

Těstovinový salát s vajíčkem, zeleninou a jogurtem.
zdroj: cookingclassy.com

Vajíčka se nejčastěji konzumují jako míchaná, natvrdo nebo ve formě volského oka. To ale nejsou jediné možnosti. Inspirujte se našimi recepty na vařená vajíčka 5krát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.