Jednoduché, rychlé a přesto chutné!
To jsou všechny tyto recepty na těstovinový salát se šunkou, které vás naprosto ohromí.
Připravte si ho jako jednoduchou přílohu ke grilovanému masu, jako lehký oběd nebo rychlou večeři!
Jaký je váš favorit?
Naše recepty
Historie těstovinového salátu
Těstoviny jsou italské, ale salát z těstovin jsou americké.
Těstoviny pokojové teploty jakéhokoli tvaru, ochucené buď se smetanovo majonézovou zálivkou nebo olejem a octem, se neobjevují v žádné italské kuchařské tradici.
Americké noviny a kuchařky však již v roce 1914 začaly tisknout recepty na saláty z těstovin, které se měly podávat na listech hlávkového salátu, smíchané se surovinami, jako je tuňák a olivy.
Nikdo si není jistý, kdo jako první přišel s tímto nápadem, ale o několik desetiletí dříve na konci 19. století přistěhovalci z Německa propagovali bramborové saláty s majonézou a hořčicí po celé zemi.
Těstoviny, kdysi považované za italské jídlo, které se právě začínalo asimilovat do širší americké potravinářské kultury, byly levné a tak dávalo smysl spojit bramborový salát a těstoviny.
Zvláště když vezmete v úvahu zvyšující se popularitu majonézy v té době.
Sekce receptů ve Washington Post publikovaný v roce 1930 dokonce nazval pokrm „falešný bramborový salát“.
Jak šel čas dál, v 60. letech minulého století byl těstovinový salát vzorem amerických polotovarů.