Dva oblíbené letní saláty spojené v tomto těstovinovém salátu z pražené kukuřice. Jako přílohu lze podávat kukuřici a těstoviny zalité krémovým dresinkem na bázi majonézy.
Co budeme potřebovat
- 200 g těstovin
- 3 kukuřičné klasy
- sůl
- pepř
- 2 lžičky oleje
- 60 g zelené cibulky
- 30 g cibule
- 10 g nasekaného čerstvého koriandru
- 150 g sýru čedar
Na zálivku
- 60 g majonézy
- 40 g zakysané smetany
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička česnekového prášku
- pepř
Postup
- Připravte si těstovinový salátový dresink. Do mísy přidejte majonézu, zakysanou smetanu, česnekový prášek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a přikryjte a nechte chutě propojit.
- Na těstovinový salát si nejprve dejte vařit hrnec s osolenou vodou na těstoviny. Když se voda vaří, přidejte těstoviny a uvařte je al dente.
- Zatímco se těstoviny vaří, odřízněte kukuřičná zrna z klasu.
- Rozpalte pánev, přidat olej. Do horké pánve přidejte kukuřičná zrna. Dochuťte solí a pepřem. Vařte 5-6 minut, mezitím míchejte.
- Kukuřice je hotová, když se na kukuřici objeví malé hnědé skvrny.
- Těstoviny a kukuřici necháme trochu vychladnout.
- Do velké salátové mísy přidejte uvařené těstoviny, restovanou kukuřici, nakrájenou cibuli, zelenou cibulku, koriandr, sýr čedar.
- Přidejte požadované množství připraveného dresinku. Dobře promíchejte a podávejte.
Ke svěžímu salátu z těstoviny je potřeba podávat i svěží nápoj! Vyberte si jeden z těchto skvělých pomocníků Soda Stream, který vám pomůže připravit lahodné nápoje!