Těstovinový tuňákový salát

Těstovinový tuňákový salát

Tento recept si zamilují všichni, kdo mají rádi ryby a jiné vodní pochoutky. S těstovinami a zeleninou tvoří vynikající pokrm plný zdraví prospěšných surovin.

Ingredience:

Na salát:

  • 250 g celozrnných těstovin penne
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 šálek mraženého zeleného hrášku
  • 190 g tuňáka z konzervy (v olivovém oleji)
  • 1 malá červená cibule nebo 1/2 větší

Na krémovou omáčku:

  • 1 zralé avokádo (v obchodech je označeno jako Ready to eat)
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 3 snítky nakrájeného kopru
  • Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička chilli vloček
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky. Hrášek musíme před použitím rozmrazit.
  • Cibuli očistíme a rozkrájíme na tenké plátky.
  • Těstoviny uvaříme podle pokynů, které jsou vždy uvedené na obalu, potom přecedíme a necháme vychladnout.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme všechny suroviny na omáčku/dresink a mixujeme tak dlouho, dokud nejsou hladké a dobře promíchané.
  • Ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme, případně můžeme přidat i pepř nebo chilli, záleží, jak máme rádi kořeněné.
  • Vychladlé těstoviny přesypeme z cedníku do velké mísy, zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby se omáčka dostala opravdu všude.
  • Pak už jen stačí rozdělit do misek a můžeme servírovat.
Salát s tuňákem, hráškem a celozrnnými těstovinami jako chutná večeře.
Zdroj: https://healthyfitnessmeals.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.