Těstoviny bez lepku

Těstoviny bez lepku

Shánět suroviny pro celiaky není vždy jednoduché, takže když je možné si něco vyrobit v pohodlí domova, hned se toho chytneme. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Během chvilky se tak dá vykouzlit super rychlý pokrm.

Ingredience:

  • 280 g víceúčelové bezlepkové mouky
  • 1 lžička xanthanové gumy
  • 45 g modifikovaného tapiokového škrobu
  • 1/2 lžičky vločkové soli (také se jí říká košer sůl)
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 125 – 150 ml teplé vody

Postup:

  • Do nádoby kuchyňského robota nasypeme prosátou bezlepkovou mouku, přidáme xanthanovou gumu, sůl, olivový olej, vejce a žloutky.
  • Zapneme na střední rychlost a mícháme, dokud se vše nespojí.
  • Přilijeme 125 ml vody a dále necháváme promíchat. Podle potřeby ještě přidáme zbytek vody.
  • Jakmile se těsto shromažďuje na jedné straně mísy, máme hotovo. Kdyby bylo těsto až moc tuhé, vmícháme ještě trochu vody.
  • Vypneme robota a hotové těsto přendáme na pomoučený vál nebo jinou pracovní plochu.
  • Rozdělíme jej na 4 stejně velké díly. Jeden díl si necháme ke zpracování, ostatní zakryjeme igelitem, aby těsto zůstalo vlhké.
  • Těsto vypracujeme, aby bylo hladké a rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na tenkou placku.
  • Pomocí ostrého nože nakrájíme na jakýkoliv tvar, co nás napadne. Případně můžeme těsto vyválet po částech na těstovinovém strojku.
Recept na domácí bezlepkové těstoviny.
Zdroj: https://glutenfreeonashoestring.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.