Těstoviny carbonara s kuřecím masem

Těstoviny carbonara s kuřecím masem

Tato varianta krémových italských těstovin s křupavými kuřecími škvarky je naprostým hitem! Aroma a chuť citronové kůry navíc ještě rozjasní bohatou, krémovou omáčku.

Co budeme potřebovat

  1. Kuřecí stehno s kůží
  2. 200 ml smetany na vaření
  3. 3 žloutky
  4. Parmazán (strouhaný)
  5. Petržel
  6. Citrón
  7. Sůl
  8. Bílý pepř

Postup

  1. Kůži z kuřecího stehna odstraníme, nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme do křupava
  2. Ve velkém hrnci si k varu přivedeme osolenou vodu
  3. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu, tak aby byly al dente (na skus)
  4. Mezitím si v míse vyšleháme žloutky se smetanou a 2 lžícemi parmazánu a špetkou soli
  5. Polovinu kuřecího stehna si nakrájíme na kousky, které si orestujeme
  6. Přidáme k němu vypečenou kůžičku a stáhneme pánev z plotny
  7. Špagety scedíme a vrátíme je do horkého hrnce
  8. Přidáme žloutkovou směs nasekanou petrželku, kuřecí stehno a škvarky
  9. Rychle promícháme a podáváme s nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvě mletým pepřem

Zbylo vám ze sobotního oběda více upečeného kuřecího masa než jste schopni sníst? A sousloví plýtvání potravinami vám zvedá žluč? Použijte ho do těchto nejlepších pomazánek z kuřecího masa, které jsou lahodné, snadné a rychlé. Uvidíte, že zbylé maso zmizí jedna, dvě!

Nejlepší recept na carbonara špagety s kuřím masem.
Zdroj: kitchenswagger.com

Mleté maso je výborné i do dalších pokrmů. Které když se připraví podle našeho postupu, tak tyto recepty s mletým masem a rajčatovou omáčkou nemají chybu. Maso bude tak šťavnaté a měkké, že tomu nebudete ani věřit!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.