Patříte k sortě lidí, kteří běžně obědvají těstoviny se sýrem a kečupem?
Pak tedy doufáme, že posuneme vaše stravovací návyky na novou úroveň!
Těstoviny jsou skvělým a rychlým doplňkem k mnoha ingrediencím a mají své místo téměř ve všech domácnostech.
Nechte se inspirovat našimi recepty na těstoviny na spoustu způsobů.
Naše recepty
Pokud se vám recept líbi, vyzkoušejte našich dalších 5 receptů na zapékané těstoviny.
Pár tipů, jak mít těstoviny ještě lepší
Těstoviny jsou jedním z nejjednodušších a nejoblíbenějších pokrmů, které si můžete doma připravit. S několika kroky navíc můžete toto jídlo ještě o něco pozvednout. Pojďme se na ně podívat!
- Použijte správné množství vody.
Málo vody může způsobit, že se těstoviny během vaření spojí dohromady. Doporučujeme použít 6 litrů vody na každých 500 g těstovin. Pokud si nejste s množstvím vody jistí, použijte raději více, než si myslíte, že budete potřebovat, ale ne tolik, aby voda přetékala z hrnce během vaření.
- Nepřidávejte olivový olej.
Mnoho lidí věří, že přidání olivového oleje do vody na těstoviny zabrání tomu, aby se během vaření slepily. Není to však pravda. Přidání olivového oleje ke všemu může bránit správnému přilnutí omáčky k těstovinám.
- Správně solte.
Chcete-li skutečně zvýraznit chuť těstovin, přidejte jednu lžíci soli na litr vody. Pokud jde o načasování, počkejte, až voda začne vřít, přidejte sůl a teprve potom těstoviny. Přidání soli ihned po položení hrnce na sporák totiž prodlužuje dobu, kdy voda dojde k varu.
- Vypněte sporák a zakryjte hrnec.
Místo toho, abyste těstoviny vařili, dokud nebudou hotové, přiveďte vodu k varu, poté vypněte sporák, přikryjte hrnec a počkejte sedm minut. Funguje to skvěle například na špagety, ziti či rigatoni a zároveň tento postup skvěle šetří energii.
- Používejte vodu z těstovin.
Po slití těstovin vodu nevylévejte. Špetka škrobové vody z těstovin totiž pomáhá těstoviny a omáčku krásně spojit dohromady. - K pití doporučujeme víno.
Jak vidíte, těstoviny jde připravit na mnoho způsobů a je jen na vás, který si vyberete.