Houby, karamelizovaná cibulka a špetka chilli dodávají těmto jednoduchým kuřecím těstovinám ten správný šmrnc, díky kterému na ně jen tak nezapomenete!
Co budete potřebovat
- 1 kuřecí prso, o hmotnosti cca170 g
- 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 170 g těstovin farfalle
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 lžičky cukru
- 2 šálky hlívy ústřičné, velké kusy nakrájejte na poloviny
- 1 a 1/2 šálku hub shiitake, nakrájených na tenké plátky
- 1/8 lžičky vloček chilli
- 1/2 šálku nakrájených rajčat (čerstvých, pokud je sezóna, nebo z konzervy)
- čerstvá petrželka
- parmazán, na ozdobu
Postup
- Kuřecí prso ochuťte 1/8 lžičky mořské soli a čerstvě mletým pepřem.
- V malé pánvi rozehřejte 1 lžíci extra panenského olivového oleje na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso a restujte 1 minutu.
- Maso otočte, snižte plamen, přikryjte a vařte 8 minut.
- Sundejte pánev z plotny a nechte přikryté 10 minut, poté kuře naporcujte vidličkou.
- Mezitím ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ve velké pánvi rozehřejte zbývající extra panenský olivový olej na vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a restujte 5 minut, dokud nezačne hnědnout.
- Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
- Přidejte všechny houby a vařte, dokud nezměknou a nezhnědnou, asi 10 minut.
- Vmíchejte chilli a rajčata.
- Přidejte těstoviny a nakrájené kuře do pánve a promíchejte, aby se dobře obalily.
- Bohatě dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
- Podávejte ozdobené petrželkou a parmazánem.