Plísňové sýry mají jedinečnou a nezapomenutelnou chuť. Nechte nivu vyniknout v lahodné krémové omáčce, kterou smíchejte se špagetami a kuřecím masem. Je to delikatesa!
Co budete potřebovat
- 1 kuřecí prsní řízek
- 50-60 g nivy
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 ml bílého vína
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- čerstvá petrželka
- 200 g špaget
Postup
- Maso nakrájejte na kousky 2×2 cm, posypte solí a mletým černým pepřem.
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
- Česnek nakrájejte podélně na polovinu a každou polovinu nakrájejte na plátky.
- Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a maso opečte dozlatova.
- Odstraňte z tepla.
- Maso přendejte do mísy.
- Zakryjte potravinářskou fólií a udělejte v ní několik otvorů.
- Na pánev přidejte cibuli a podle potřeby trochu oleje.
- Restujte dozlatova na středním plameni.
- Přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund.
- Česnek nenechte připálit, jinak pokrm zhořkne.
- Přidejte víno a míchejte, seškrábněte zbývající kousky masa ze dna pánve.
- Víno se okamžitě začne vařit a zbylé kousky kuřete se uvolní a vytvoří naprosto lahodný základ omáčky.
- Nechte alkohol odpařit.
- Když je víno téměř odpařené, přidejte smetanu.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte několik minut, dokud omáčka nezačne houstnout.
- Přidejte nahrubo nakrájenou nivu a vařte 1-2 minuty, dokud se sýr úplně nerozpustí.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Do omáčky přidejte opečené kuřecí maso.
- Vařte společně 0,5-1 minutu, aby měly všechny ingredience stejnou teplotu.
- Odstraňte z tepla.
- Nechte stát 1-2 minuty.
- Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu.
- Ideální je, aby těstoviny byly hotové ve chvíli, kdy máte hotovou omáčku.
- Nechte si šálek vody, ve které jste vařili špagety.
- Scezené špagety vraťte do hrnce, přidejte omáčku, promíchejte a v případě potřeby přidejte trochu vody z vaření špaget.
- Ihned podávejte.
- Můžete také posypat čerstvě mletým černým pepřem a nasekanou petrželkou.