Tento pokrm je dokonale sýrový, krémový a taaak lahodný! Kdo by nemiloval těstoviny se sýrem? A když k tomu přidáte ještě mleté srnčí maso, vznikne vám něco tak chutného, že to budete chtít jíst pořád a pořád dokola.
Co budete potřebovat
- 200 g těstovin (použijte velké mušle)
- 1 lžíce oleje
- 500 g mletého srnčího masa
- 1 velká šalotka, nasekaná
- 4 stroužky česneku
- 2 papričky jalapenos, opečené na pánvi, zbavené semínek a nasekané
- 1 lžíce italského koření
- 1 lžička uzené papriky
- 1,5 lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek srnčího nebo hovězího vývaru
- 1 šálek rajčatové omáčky
- ¾ šálku smetany ke šlehání
- 230 g čedaru, strouhaného
- nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Uvařte těstoviny al dente a dejte stranou.
- Dejte velký hrnec nebo pánev na sporák na středně vysoký plamen.
- Přidejte olej, šalotku, česnek a jalapeno.
- Restujte 2 minuty za častého míchání
- Přidejte mleté maso a dochuťte italským kořením, solí, uzenou paprikou a černým pepřem.
- Nechte maso zhnědnout.
- Vmíchejte mouku a nechte 1 minutu zhnědnout.
- Přidejte vývar a seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
- Vývar by měl během několika minut mírně zhoustnout.
- Snižte teplotu na minimum a přidejte rajčatovou omáčku, smetanu ke šlehání a sýr.
- Dobře promíchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezapracuje do směsi.
- Ihned podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.