Těstoviny s mletým srnčím a krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s mletým srnčím a krémovou rajčatovou omáčkou

Tento pokrm je dokonale sýrový, krémový a taaak lahodný! Kdo by nemiloval těstoviny se sýrem? A když k tomu přidáte ještě mleté srnčí maso, vznikne vám něco tak chutného, že to budete chtít jíst pořád a pořád dokola.

Co budete potřebovat

  • 200 g těstovin (použijte velké mušle)
  • 1 lžíce oleje
  • 500 g mletého srnčího masa
  • 1 velká šalotka, nasekaná
  • 4 stroužky česneku
  • 2 papričky jalapenos, opečené na pánvi, zbavené semínek a nasekané
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1,5 lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek srnčího nebo hovězího vývaru
  • 1 šálek rajčatové omáčky
  • ¾ šálku smetany ke šlehání
  • 230 g čedaru, strouhaného
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  • Uvařte těstoviny al dente a dejte stranou.
  • Dejte velký hrnec nebo pánev na sporák na středně vysoký plamen.
  • Přidejte olej, šalotku, česnek a jalapeno.
  • Restujte 2 minuty za častého míchání
  • Přidejte mleté maso a dochuťte italským kořením, solí, uzenou paprikou a černým pepřem.
  • Nechte maso zhnědnout.
  • Vmíchejte mouku a nechte 1 minutu zhnědnout.
  • Přidejte vývar a seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
  • Vývar by měl během několika minut mírně zhoustnout.
  • Snižte teplotu na minimum a přidejte rajčatovou omáčku, smetanu ke šlehání a sýr.
  • Dobře promíchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezapracuje do směsi.
  • Ihned podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem na talíři.
www.harvestingnature.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.