Těstoviny s omáčkou z pečených paprik

Těstoviny s omáčkou z pečených paprik

Ochutnejte luxusní omáčku z aromatických, sladkých paprik upečených v troubě, pečeného česneku, kešu oříšků a šalotky. Překypuje chutí díky přidání čerstvých lístků bazalky a kapky citrónové šťávy.

Ingredience

  • 4 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 stroužků česneku, oloupaných
  • 1 velká nakrájená šalotka
  • 1/4 šálku kešu ořechů
  • hrst lístků bazalky
  • 500 g těstovin
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Červenou papriku rozkrojte podélně napůl a odstraňte stonky, semínka a blány.
  3. Položte řeznou stranou dolů na plech a potřete olivovým olejem.
  4. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  5. Na plech přidejte celé stroužky česneku, nakrájenou šalotku a kešu oříšky.
  6. Pečte dalších 10 minut.
  7. Jakmile jsou červené papriky opečené, vyjměte plech z trouby a přesuňte papriky do mísy.
  8. Mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte stranou, dokud papriky nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat.
  9. Po vychladnutí oloupejte slupky a vyhoďte je.
  10. Do mixéru přidejte opečenou červenou papriku, stroužky česneku, šalotku, kešu oříšky, lístky bazalky, zeleninový vývar a citronovou šťávu.
  11. Pořádně promixujte, dokud vám nevznikne krémová omáčka.
  12. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
  13. Přidejte preferované těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
  14. Sceďte a dejte stranou.
  15. Rozmixovanou omáčku zahřejte v hrnci na střední teplotě.
  16. Smíchejte s uvařenými těstovinami.
  17. Podávejte teplé.
  18. Posypte veganským nebo obyčejným parmezánem a vločkami červeného chilli.
  19. Užijte si to!
Těstoviny s paprikovou omáčkou servírované v hlubokém talíři s kouskem pečiva a vidličkou.
www.pastabased.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.