Ochutnejte luxusní omáčku z aromatických, sladkých paprik upečených v troubě, pečeného česneku, kešu oříšků a šalotky. Překypuje chutí díky přidání čerstvých lístků bazalky a kapky citrónové šťávy.
Ingredience
- 4 červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 stroužků česneku, oloupaných
- 1 velká nakrájená šalotka
- 1/4 šálku kešu ořechů
- hrst lístků bazalky
- 500 g těstovin
- 1/2 hrnku zeleninového vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Červenou papriku rozkrojte podélně napůl a odstraňte stonky, semínka a blány.
- Položte řeznou stranou dolů na plech a potřete olivovým olejem.
- Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
- Na plech přidejte celé stroužky česneku, nakrájenou šalotku a kešu oříšky.
- Pečte dalších 10 minut.
- Jakmile jsou červené papriky opečené, vyjměte plech z trouby a přesuňte papriky do mísy.
- Mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte stranou, dokud papriky nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat.
- Po vychladnutí oloupejte slupky a vyhoďte je.
- Do mixéru přidejte opečenou červenou papriku, stroužky česneku, šalotku, kešu oříšky, lístky bazalky, zeleninový vývar a citronovou šťávu.
- Pořádně promixujte, dokud vám nevznikne krémová omáčka.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
- Přidejte preferované těstoviny a vařte podle návodu na obalu.
- Sceďte a dejte stranou.
- Rozmixovanou omáčku zahřejte v hrnci na střední teplotě.
- Smíchejte s uvařenými těstovinami.
- Podávejte teplé.
- Posypte veganským nebo obyčejným parmezánem a vločkami červeného chilli.
- Užijte si to!