Tyto těstoviny s pikantním kuřecím masem připravíte za pouhých 30 minut, takže jsou skvělou volbou na jednoduchou večeři o všedním dni.
INGREDIENCE
- 230 g nevařených těstovin
- 2 kuřecí prsa podélně rozkrojená napůl
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/8 lžičky kajenského pepře nebo více, podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 1/2 lžičky drcených vloček červeného chilli nebo více, podle chuti
- 1 špetka cukru dle chuti
- 2 šálky čerstvého baby špenátu
- 1/4 šálku čerstvé bazalky, nasekané
- čerstvě nastrouhaný parmazán (volitelně)
POSTUP
- Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu.
- Kuřecí prsa rozkrojte podélně napůl, abyste měli 4 tenčí kousky.
- Přidejte česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku, kajenský pepř a trochu soli a pepře do malé misky a promíchejte.
- Každý kus kuřete potřete z obou stran směsí koření.
- Přidejte olivový olej do pánve a nechte ho několik minut zahřívat na středně vysoké teplotě.
- Kuře opékejte 5-6 minut z každé strany nebo dokud není zlaté a propečené.
- Přeneste na talíř.
- Snižte teplotu na střední.
- Do stejné pánve přidejte česnek a víno.
- Nechte probublávat asi 30 sekund a seškrábněte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
- Přidejte drcená rajčata a vločky červeného chilli.
- Nechte omáčku vařit asi 5 minut a občas promíchejte.
- Mezitím nakrájejte kuře na nudličky.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Pokud je chuť trochu kyselá, přidejte špetku nebo dvě cukru.
- Do omáčky vmíchejte špenát a bazalku a poté přidejte scezené těstoviny a promíchejte.
- Můžete také přidat pár lžic horké vody z těstovin na rozředění.
- Těstoviny podávejte s kuřetem a s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Vyzkoušejte také naše lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou!