Tento recept na těstoviny s tuňákem z konzervy je rychlý, zdravý a velice chutný. Perfektní, pokud zrovna doma nemáte moc ingrediencí a chcete vykouzlit skvělou večeři.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké drcené stroužky česneku
- 1 plechovka drceného tuňáka v oleji
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl
- pepř
- 100 g nevařených těstovin
Postup
- Uvařte v osolené vodě těstoviny al dente dle návodu na obalu.
- Zatímco se vaří, připravte si zbylé ingredience.
- Když jsou těstoviny téměř hotové, nalijte do malé pánve olej a rozpalte na středním plameni.
- Přidejte česnek a restujte ho 30 sekund.
- Smíchejte česnek s tuňákem, citronovou šťávou a petrželkou.
- Jakmile jsou těstoviny hotové, přidejte do omáčky trochu vody z těstovin (pár lžic) a poté těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.