Těstoviny se špenátem a parmezánem

Těstoviny se špenátem a parmezánem
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Nevíte, co si dnes uvařit k večeři? Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept, na který opět potřebujete jen pár surovin.

INGREDIENCE (4 osoby)

  • libovolné těstoviny
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 5-6 šálků špenátu (čerstvé balené listy)
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  1. Uvařte těstoviny dle návodu.
  2. Slijte je, ale nechte si bokem 1/2 šálku vody z těstovin.
  3. V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu.
  4. Přidejte prolisovaný česnek a smažte 2-3 min.
  5. Přidejte uvařené těstoviny a listy špenátu.
  6. Opatrně míchejte, tak dlouho, dokud se listy špenátu nescvrknou.
  7. Pokud začnou být těstoviny příliš suché, přilévejte vodu, kterou jste si odlili do šálku.
  8. Přidejte 1/4 šálku parmezánu a zamíchejte.
  9. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
  10. Přendejte těstoviny do větší mísy, posypte zbylým parmezánem a hned podávejte.
Špagety se špenátem na talíři s vidličkou
www.twopeasandtheirpod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.