Tento recept je vhodný nejen jako rychlá a chutná večeře. Pokrm je lehounký a, díky čerstvým bylinkám, špenátu a oříškům, také výživný.
Ingredience
- 500 g špaget (1 balení)
- 1 šálek sušených rajčat v oleji (nasekaných nadrobno)
- 1 polévková lžíce sušeného česneku
- 230 g baby špenátu
- ½ šálku čerstvé bazalky (nakrájené)
- ⅓ šálku parmazánu (nastrouhaného)
- ¼ šálku piniových oříšků
- sůl
- pepř
Postup
- Dejte vařit špagety podle návodu na balení. Vařte ale pouze polovinu doporučené doby!
- Na rozehřátou pánev nalijte olej ze sušených rajčat (v případě potřeby doplňte klasickým olivovým olejem) a přidejte česnek. Restujte 30 sekund a stále míchejte, aby česnek nezhořknul.
- Do pánve přidejte špenát a sušená rajčata. Restujte, dokud špenát nezačne vadnout (potrvá to asi 2 minuty).
- Přidejte předvařené špagety a, v případě potřeby, přilijte trochu vody.
- Dochuťte solí, pepřem a vše pořádně zamíchejte.
- Vařte cca 3 minuty, dokud nejsou špagety hotové. Odstraňte z tepla a přisypte bazalku s parmazánem. Nějaký parmazán si nechte stranou na závěrečné zdobení.
- Každou porci následně posypte piniovými oříšky a zbytkem parmazánu.
- Špagety se sušenými rajčaty a špenátem můžete ihned podávat. Dobrou chuť!
Vyzkoušejte některý z našich receptů na slané pečivo.