Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Tento recept je vhodný nejen jako rychlá a chutná večeře. Pokrm je lehounký a, díky čerstvým bylinkám, špenátu a oříškům, také výživný.

Ingredience

  • 500 g špaget (1 balení)
  • 1 šálek sušených rajčat v oleji (nasekaných nadrobno)
  • 1 polévková lžíce sušeného česneku
  • 230 g baby špenátu
  • ½ šálku čerstvé bazalky (nakrájené)
  • ⅓ šálku parmazánu (nastrouhaného)
  • ¼ šálku piniových oříšků
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Dejte vařit špagety podle návodu na balení. Vařte ale pouze polovinu doporučené doby!
  • Na rozehřátou pánev nalijte olej ze sušených rajčat (v případě potřeby doplňte klasickým olivovým olejem) a přidejte česnek. Restujte 30 sekund a stále míchejte, aby česnek nezhořknul. 
  • Do pánve přidejte špenát a sušená rajčata. Restujte, dokud špenát nezačne vadnout (potrvá to asi 2 minuty). 
  • Přidejte předvařené špagety a, v případě potřeby, přilijte trochu vody. 
  • Dochuťte solí, pepřem a vše pořádně zamíchejte. 
  • Vařte cca 3 minuty, dokud nejsou špagety hotové. Odstraňte z tepla a přisypte bazalku s parmazánem. Nějaký parmazán si nechte stranou na závěrečné zdobení.
  • Každou porci následně posypte piniovými oříšky a zbytkem parmazánu.
  • Špagety se sušenými rajčaty a špenátem můžete ihned podávat. Dobrou chuť!

Špagety se sušenými rajčaty, špenátem, oříšky a parmazánem.
zdroj: cookingclassy.com

Vyzkoušejte některý z našich receptů na slané pečivo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.