Krémová omáčka, těstoviny a spousta sýra. Klasika, kterou miluje snad každý! Potřebujete na ni jen pět ingrediencí a chvilku času.
INGREDIENCE
- 500 g těstovin
- 1,5 šálku mléka
- 2 lžíce mouky
- 2-3 šálky strouhaného sýra typu čedar
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hořčice
POSTUP
- Uvařte těstoviny dle návodu.
- Slijte a dejte je bokem.
- Zahřejte 1 šálek mléka ve vyšší pánvi.
- Bokem si v míse smíchejte 1/2 šálku mléka s moukou, důkladně, aby nevznikly hrudky.
- Jakmile jde z mléka v pánvi pára, vlijte do něj směs mléka s moukou.
- Svižně míchejte, dokud nedostanete krémovou konzistenci (cca 3-4 min).
- Ztlumte oheň a začněte přidávat strouhaný sýr, sůl a hořčici.
- Míchejte dokud se všechen sýr neroztaví a omáčka bude mít krémovou nehrudkovou konzistenci.
- Je- li omáčka příliš hustá, můžete ji zředit dalším mlékem.
- Odstavte z ohně.
- Na talíři smíchejte těstoviny s omáčkou, aby nebyly suché.
- Můžete posypat strouhaným sýrem.