Připravte si tyto snadné těstoviny s kousky kuřecího masa a žampiony. Zaručeně se stane hitem vaší kuchyně a to nejen díky své jednoduchosti, ale i díky úžasné chuti.
Co budete potřebovat
- 500 g těstovin (rotini nebo farfalle)
- 700 g kuřecích prsou nebo stehen, nakrájených na 4 cm kousky
- 1 lžička sladké papriky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- 2 lžíce rostlinného oleje, v případě potřeby více
- 1 šálek nakrájené cibule
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 450 g žampionů, nakrájených na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek smetany
- kůra a šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř na dochucení
- 1 šálek nasekané čerstvé petrželky
- 1 šálek strouhaného parmazánu
Postup
- Těstoviny vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Sceďte a dejte stranou.
- Kuřecí kousky okořeňte paprikou, solí a černým pepřem.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso a opékejte ho ze všech stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany.
- Vyjměte maso z pánve.
- Pokud v pánvi nezůstal žádný olej, trochu přidejte.
- Poté přidejte cibuli a 2 lžíce kuřecího vývaru a za stálého míchání vařte a seškrabujte kousky ze dna pánve.
- Jakmile je cibule měkká, přidejte žampiony a za častého míchání restujte, dokud nepustí šťávu a nejsou měkké.
- Vmíchejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
- Přidejte maso zpět do pánve, zalijte zbývajícím kuřecím vývarem a smetanou a přiveďte směs k varu.
- Nechte vařit 7-10 minut nebo dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Do pánve přidejte uvařené těstoviny a jemně promíchejte.
- Vařte na středním plameni 3-5 minut.
- Do těstovin vmíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu a nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
- Nalijte těstoviny do misek a podávejte je se strouhaným parmazánem a další petrželkou.
- Dobrou chuť!