Zakončete svůj den vynikající miskou plnou těstovin s orestovanými žampiony a mletým vepřovým masem v bohaté rajčatovo-sýrové omáčce. Lahůdka!
Co budete potřebovat
- 11 g kuřecího bujonu
- 50g smetanového sýra, změkčeného
- 200 g těstovin tortiglioni
- 80 g žampionů
- 32 g rajčatového protlaku
- 5 g bazalky
- 250 g mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- 40 g sýra čedaru
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Dejte vařit vodu v konvici.
- Rozpalte velkou širokou pánev (nejlépe nepřilnavou) na vysokém plameni s kapkou olivového oleje.
- Na rozpálený olej přidejte nakrájené žampiony a špetku soli.
- Restujte 3-4 minuty za občasného míchání, dokud žampiony nezezlátnou.
- Zatímco se žampiony vaří, přidejte tortiglioni do hrnce s převařenou vodou s velkou špetkou soli a přiveďte k varu na vysokém plameni.
- Tortiglioni vařte 10-12 minut.
- Uvařené těstoviny sceďte a ponechte si velký šálek vody z vaření těstovin.
- Dejte vařit další vodu v konvici.
- Jakmile žampiony zezlátnou, snižte plamen na středně vysoký a přidejte mleté vepřové maso.
- Restujte 3–4 minuty, nebo dokud nezhnědne, během toho ho vařečkou lámejte na menší kousky.
- Mezitím si oloupejte a nakrájejte najemno česnek.
- Kuřecí bujon a rajčatový protlak rozpusťte ve 300 ml převařené vody.
- Jakmile je vepřové maso opečené, přidejte nasekaný česnek a restujte 30 sekund.
- Přidejte rajčatový vývar a vařte 4–5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne na konzistenci ragú
- Zatímco ragú houstne, nastrouhejte čedar.
- Bazalku nakrájejte najemno včetně stonků
- Jakmile ragú zhoustne, přidejte smetanový sýr.
- Scezené tortiglioni přidejte do pánve se špetkou škrobové vody a dochuťte solí a pepřem.
- Promíchejte.
- Pokud se vám omáčka zdá trochu suchá, přidejte ještě trochu škrobové vody.
- Těstoviny se žampiony a masem podávejte posypané strouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
- Okořeňte mletým černým pepřem a servírujte.
A co takové recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou? Neváhejte, jsou delikátní!