Těstoviny se žampiony a mletým masem v rajčatovo-sýrové omáčce

Těstoviny se žampiony a mletým masem v rajčatovo-sýrové omáčce

Zakončete svůj den vynikající miskou plnou těstovin s orestovanými žampiony a mletým vepřovým masem v bohaté rajčatovo-sýrové omáčce. Lahůdka!

Co budete potřebovat

  • 11 g kuřecího bujonu
  • 50g smetanového sýra, změkčeného
  • 200 g těstovin tortiglioni
  • 80 g žampionů
  • 32 g rajčatového protlaku
  • 5 g bazalky
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g sýra čedaru
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Dejte vařit vodu v konvici.
  • Rozpalte velkou širokou pánev (nejlépe nepřilnavou) na vysokém plameni s kapkou olivového oleje.
  • Na rozpálený olej přidejte nakrájené žampiony a špetku soli.
  • Restujte 3-4 minuty za občasného míchání, dokud žampiony nezezlátnou.
  • Zatímco se žampiony vaří, přidejte tortiglioni do hrnce s převařenou vodou s velkou špetkou soli a přiveďte k varu na vysokém plameni.
  • Tortiglioni vařte 10-12 minut.
  • Uvařené těstoviny sceďte a ponechte si velký šálek vody z vaření těstovin.
  • Dejte vařit další vodu v konvici.
  • Jakmile žampiony zezlátnou, snižte plamen na středně vysoký a přidejte mleté ​​vepřové maso.
  • Restujte 3–4 minuty, nebo dokud nezhnědne, během toho ho vařečkou lámejte na menší kousky.
  • Mezitím si oloupejte a nakrájejte najemno česnek.
  • Kuřecí bujon a rajčatový protlak rozpusťte ve 300 ml převařené vody.
  • Jakmile je vepřové maso opečené, přidejte nasekaný česnek a restujte 30 sekund.
  • Přidejte rajčatový vývar a vařte 4–5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne na konzistenci ragú
  • Zatímco ragú houstne, nastrouhejte čedar.
  • Bazalku nakrájejte najemno včetně stonků
  • Jakmile ragú zhoustne, přidejte smetanový sýr.
  • Scezené tortiglioni přidejte do pánve se špetkou škrobové vody a dochuťte solí a pepřem.
  • Promíchejte.
  • Pokud se vám omáčka zdá trochu suchá, přidejte ještě trochu škrobové vody.
  • Těstoviny se žampiony a masem podávejte posypané strouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
  • Okořeňte mletým černým pepřem a servírujte.
Těstoviny s orestovanými žampiony a mletým vepřovým masem v bohaté rajčatovo-sýrové omáčce na talíři s vidličkou.
www.gousto.co.uk

A co takové recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou? Neváhejte, jsou delikátní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.