Thajská arašídová omáčka s kuřecím masem z pomalého hrnce

Thajská arašídová omáčka s kuřecím masem z pomalého hrnce

Jemné kuřecí maso dušené v chutné omáčce z arašídového másla a kokosového másla a podávané s rýžovými nudlemi je lahůdka, kterou budete chtít konzumovat klidně každý den. Navíc se připravuje v pomalém hrnci, což vaření neuvěřitelně usnadňuje!

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 1 šálek kokosového mléka z plechovky
  • ¾ šálku arašídového másla, křupavého nebo krémového
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • ½ lžičky drcených vloček červeného chilli, více či méně podle chuti
  • ⅓ šálku nasekaných arašídů na ozdobu
  • nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
  • rýžové nudle k podávání

Postup

  • Kuřecí prsa uložte na dno velkého pomalého hrnce.
  • Ve střední misce smíchejte kokosové mléko, arašídové máslo, česnek, med, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, ocet a vločky červeného chilli a rozmixujte do hladka.
  • Směs nalijte na kuřecí prsa.
  • Přikryjte a vařte na LOW po dobu 3 až 5 hodin (nebo dokud nebude kuře propečené a měkké, ale nepřepečené, v závislosti na síle vašeho pomalého hrnce).
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a nakrájejte ho na kousky.
  • Vraťte nakrájené kuře do pomalého hrnce, aby mohlo absorbovat omáčku a prohřát se.
  • Maso s omáčkou podávejte s vařenými rýžovými nudlemi.
  • Podle potřeby ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem a dalšími vločkami červeného chilli.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí maso dušené v chutné omáčce z arašídového másla a kokosového másla a podávané s rýžovými nudlemi v misce.
www.fivehearthome.com

Stále ještě doma nemáte hrnec na pomalé vaření? Je to opravdu užitečný pomocník, který vám usnadní spoustu práce. Podívejte se na naše recenze pomalých hrnců a zjistěte, kdo vyhrál v našem srovnání!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.