Jemné kuřecí maso dušené v chutné omáčce z arašídového másla a kokosového másla a podávané s rýžovými nudlemi je lahůdka, kterou budete chtít konzumovat klidně každý den. Navíc se připravuje v pomalém hrnci, což vaření neuvěřitelně usnadňuje!
Co budete potřebovat
- 700 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 1 šálek kokosového mléka z plechovky
- ¾ šálku arašídového másla, křupavého nebo krémového
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- ½ lžičky drcených vloček červeného chilli, více či méně podle chuti
- ⅓ šálku nasekaných arašídů na ozdobu
- nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu
- rýžové nudle k podávání
Postup
- Kuřecí prsa uložte na dno velkého pomalého hrnce.
- Ve střední misce smíchejte kokosové mléko, arašídové máslo, česnek, med, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, ocet a vločky červeného chilli a rozmixujte do hladka.
- Směs nalijte na kuřecí prsa.
- Přikryjte a vařte na LOW po dobu 3 až 5 hodin (nebo dokud nebude kuře propečené a měkké, ale nepřepečené, v závislosti na síle vašeho pomalého hrnce).
- Vyjměte maso z pomalého hrnce a nakrájejte ho na kousky.
- Vraťte nakrájené kuře do pomalého hrnce, aby mohlo absorbovat omáčku a prohřát se.
- Maso s omáčkou podávejte s vařenými rýžovými nudlemi.
- Podle potřeby ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem a dalšími vločkami červeného chilli.
- Dobrou chuť!
Stále ještě doma nemáte hrnec na pomalé vaření? Je to opravdu užitečný pomocník, který vám usnadní spoustu práce. Podívejte se na naše recenze pomalých hrnců a zjistěte, kdo vyhrál v našem srovnání!