Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tato lahodná polévka je hotová za pouhých 30 minut a přitom je tak plná chuti. Je super krémová, z kokosového mléka, kari pasty a spousty dalších thajských ingrediencí. Užijte si ji!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce strouhaného česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce pasty z citronové trávy
  • 1 lžíce chilli česnekové omáčky
  • 1 čajová lžička kari koření
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1 plechovka (420 g) dýňového pyré
  • 1 plechovka (380 g) kokosového mléka
  • 1 a  1/2 šálku zeleninového vývaru
  • šťáva z 1/2 limetky
  • sůl, podle chuti
  • nasekaný koriandr, na ozdobu
  • nasekaná jarní cibulka, na ozdobu
  • dýňová semínka, na ozdobu
  • řecký jogurt, na ozdobu

Postup

  1. Do středně velkého hrnce přidejte olivový olej a zahřejte na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte cibuli a restujte 5 minut nebo dokud nezačne mírně měknout.
  3. Vmíchejte červenou kari pastu, strouhaný česnek, strouhaný zázvor, pastu z citronové trávy, chilli česnekovou omáčku, kari a kurkumu.
  4. Promíchejte, spojte a sundejte ze sporáku.
  5. Přidejte směs z pánve do vysoce výkonného mixéru spolu s dýňovým pyré a kokosovým mlékem.
  6. Rozmixujte do hladka.
  7. Vraťte rozmixovanou směs zpět do hrnce a zahřejte na středně vysokou teplotu.
  8. Přidejte zeleninový vývar a nechte polévku asi 10 minut zahřát.
  9. Přimíchejte limetkovou šťávu, dochuťte a v případě potřeby přidejte sůl.
  10. Podávejte posypané koriandrem, jarní cibulkou, dýňovými semínky a s kapkami řeckého jogurtu.
Asijská polévka z dýně, ozdobená bylinkami a řeckým jogurtem v misce.
www.nutmegnanny.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.