Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Jednoduchý recept, který si můžete v klidu a pohodlí připravit i den předem. Polévka se v pomalém hrnci uvaří i přes noc, takže ráno můžete vstávat s tím, že už máte připravený jeden chod k nedělnímu obědu.

Co budeme potřebovat

Na polévku

  1. Velká cibule
  2. Velký kus čerstvého zázvoru
  3. Lžíce oleje
  4. Celé grilované kuře
  5. Celá skořice
  6. 5 celých hřebíčků
  7. 3 celé badyány
  8. Lžička semínek koriandru
  9. 3 l kuřecího vývaru
  10. 2 lžíce hnědého cukru
  11. 2 lžíce rybí omáčky
  12. Lžíce citronové šťávy
  13. 250 g rýžových nudlí

Na ozdobu

  1. Fazolové klíčky
  2. Lístky čerstvé bazalky
  3. Lístky čerstvého koriandru
  4. Zelená cibule
  5. Chilli česneková omáčka
  6. Rybí omáčka
  7. Plátky limetky

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Cibuli, zázvor nakrájíme na větší kusy
  3. Pokládáme je na plech a pokapeme olivovým olejem
  4. Vložíme do trouby a grilujeme, dokud cibule nezměkne
  5. Mezitím si vykostíme kuře a maso natrháme na drobné kousky
  6. Do pomalého hrnce nalijeme vývar, přidáme ugrilovaný zázvor s cibulí a koření
  7. Hrnec zapneme a na nízkou teplotu vše vaříme 6-8 hodin
  8. Mezitím si uvaříme nudle podle obalu
  9. Ty poté scedíme a dáme stranou
  10. Z polévky vyhodíme zeleninu i koření a přidáme cukr, rybí omáčku a citronovou šťávu
  11. Promícháme a necháme polévku prohřát
  12. Do připravených misek přidáme kuřecí maso a nudle
  13. Vlijeme vývar a přidáme ingredience k dochucení dle našeho výběru
Polévka na thajský způsob s nudlemi a grilovaným kuřecím masem.
Zdroj: damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.