Jednoduchý recept, který si můžete v klidu a pohodlí připravit i den předem. Polévka se v pomalém hrnci uvaří i přes noc, takže ráno můžete vstávat s tím, že už máte připravený jeden chod k nedělnímu obědu.
Co budeme potřebovat
Na polévku
- Velká cibule
- Velký kus čerstvého zázvoru
- Lžíce oleje
- Celé grilované kuře
- Celá skořice
- 5 celých hřebíčků
- 3 celé badyány
- Lžička semínek koriandru
- 3 l kuřecího vývaru
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- Lžíce citronové šťávy
- 250 g rýžových nudlí
Na ozdobu
- Fazolové klíčky
- Lístky čerstvé bazalky
- Lístky čerstvého koriandru
- Zelená cibule
- Chilli česneková omáčka
- Rybí omáčka
- Plátky limetky
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Cibuli, zázvor nakrájíme na větší kusy
- Pokládáme je na plech a pokapeme olivovým olejem
- Vložíme do trouby a grilujeme, dokud cibule nezměkne
- Mezitím si vykostíme kuře a maso natrháme na drobné kousky
- Do pomalého hrnce nalijeme vývar, přidáme ugrilovaný zázvor s cibulí a koření
- Hrnec zapneme a na nízkou teplotu vše vaříme 6-8 hodin
- Mezitím si uvaříme nudle podle obalu
- Ty poté scedíme a dáme stranou
- Z polévky vyhodíme zeleninu i koření a přidáme cukr, rybí omáčku a citronovou šťávu
- Promícháme a necháme polévku prohřát
- Do připravených misek přidáme kuřecí maso a nudle
- Vlijeme vývar a přidáme ingredience k dochucení dle našeho výběru