Tato varianta obsahuje několik ingrediencí, které se v tradiční vero nepoužívají, například žampiony, rajčata či krevety.
Ingredience:
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 1 šálek žampionů
- 2 velká rajčata
- 1/2 šálku cherry rajčátek
- 6 PL citronové šťávy
- 1 PL chilli pasty
- 3 PL rybí omáčky
- 10 krevet
- 150 g rýžových nudlí
- 1 chilli paprička
- nasekaný koriandr
- thajská bazalka
- fazolové klíčky
- paprička jalapeňo
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli, žampiony, rajčata a cherry rajčata nakrájejte na plátky.
- V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar.
- Nakrájenou cibuli a žampiony přidejte do vývaru. Občas je promíchejte a vařte, dokud nezměknou.
- Přidejte citronovou šťávu, chilli pastu a rybí omáčku.
- Důkladně promíchejte a podle chuti přidejte další koření.
- Poté přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud nezměknou.
- V mezidobě v malém hrnci dejte vařit vodu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní nudle asi na 10-15 sekund, dokud nezměknou, a poté je vyjměte.
- Pokud budete nudle podávat ihned, pak je vložte do mísy. Pokud ne, propláchněte nudle studenou vodou, aby se nerozvařily.
- Do vroucí polévky přidejte cherry rajčata a krevety.
- Vařte, dokud krevety nezmění barvu na oranžovou a přestanou být průsvitné.
- Hotovou polévku přelijte naběračkou přes nudle.
- Polévku pho ozdobte bazalkou, koriandrem, fazolovými klíčky a papričkou jalapeňo.