Thajská polévka pho

Thajská polévka pho

Tato varianta obsahuje několik ingrediencí, které se v tradiční vero nepoužívají, například žampiony, rajčata či krevety.  

Ingredience:

  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 1 šálek žampionů
  • 2 velká rajčata
  • 1/2 šálku cherry rajčátek
  • 6 PL citronové šťávy
  • 1 PL chilli pasty
  • 3 PL rybí omáčky
  • 10 krevet
  • 150 g rýžových nudlí
  • 1 chilli paprička
  • nasekaný koriandr
  • thajská bazalka
  • fazolové klíčky
  • paprička jalapeňo
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli, žampiony, rajčata a cherry rajčata nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar.
  3. Nakrájenou cibuli a žampiony přidejte do vývaru. Občas je promíchejte a vařte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte citronovou šťávu, chilli pastu a rybí omáčku.
  5. Důkladně promíchejte a podle chuti přidejte další koření.
  6. Poté přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud nezměknou.
  7. V mezidobě v malém hrnci dejte vařit vodu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní nudle asi na 10-15 sekund, dokud nezměknou, a poté je vyjměte.
  8. Pokud budete nudle podávat ihned, pak je vložte do mísy. Pokud ne, propláchněte nudle studenou vodou, aby se nerozvařily.
  9. Do vroucí polévky přidejte cherry rajčata a krevety.
  10. Vařte, dokud krevety nezmění barvu na oranžovou a přestanou být průsvitné.
  11. Hotovou polévku přelijte naběračkou přes nudle.
  12. Polévku pho ozdobte bazalkou, koriandrem, fazolovými klíčky a papričkou jalapeňo.
Thajská nudlová polévka s krevetami.
zdroj: cookingwithwallflower.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.