V Thajsku se tato polévka tradičně podává ozdobená orestovanými mandlemi a koriandrem. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte více kari či kajenského pepře.
Ingredience:
- 3 šálky nakrájených batátů
- 2 šálky nakrájené cibule
- 3 šálky nakrájené mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 PL kari
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/4 šálku mandlového másla
- 1 PL olivového oleje
- kajenský pepř (volitelné)
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej, přidejte cibuli, prolisovaný česnek a zázvor.
- Restujte po dobu 5-6 minut.
- Přidejte kari a mandlové máslo.
- Následně přidejte do hrnce rovněž mrkev, batáty, vývar a sůl.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
- Přikryjte pokličkou a duste 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Poté směs rozmixujte dohladka pomocí kuchyňského robota nebo tyčového mixéru.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
Hotovou polévku servírujte s čerstvým pečivem.