Thajská polévka s batáty

Thajská polévka s batáty

V Thajsku se tato polévka tradičně podává ozdobená orestovanými mandlemi a koriandrem. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte více kari či kajenského pepře.

Ingredience:

  • 3 šálky nakrájených batátů
  • 2 šálky nakrájené cibule
  • 3 šálky nakrájené mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 PL kari
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/4 šálku mandlového másla
  • 1 PL olivového oleje
  • kajenský pepř (volitelné)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej, přidejte cibuli, prolisovaný česnek a zázvor.
  2. Restujte po dobu 5-6 minut.
  3. Přidejte kari a mandlové máslo.
  4. Následně přidejte do hrnce rovněž mrkev, batáty, vývar a sůl.
  5. Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
  6. Přikryjte pokličkou a duste 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  7. Poté směs rozmixujte dohladka pomocí kuchyňského robota nebo tyčového mixéru.
  8. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Hotovou polévku servírujte s čerstvým pečivem.

Krém ze sladkých brambor, mrkve a zázvoru ozdobený bylinkami a opraženými oříšky
zdroj:cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.