Kari je typickým kořením nejen indické, ale také thajské kuchyně.
Ingredience:
- 1000 g kuřecích stehen
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 PL limetkové šťávy
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 svazek jarních cibulek
- 3 stroužky česneku
- 1 paprička jalapeño
- 2 PL kari
- 2 PL rybí omáčky
- 2 PL hnědého cukru
- sůl
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte do něj nakrájené jarní cibulky bez zelených listů, prolisovaný česnek a papričku jalapeño.
- Za častého míchání vařte 3-4 minuty do změknutí.
- Přidejte kokosové mléko, kari, rybí omáčku a hnědý cukr.
- Důkladně promíchejte a přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu a několik minut povařte do zhoustnutí.
- Přidejte kousky kuřete a za občasného míchání vařte, dokud není kuře měkké, přibližně 10 minut.
- Vmíchejte limetkovou šťávu, zelené části jarní cibulky a koriandr.
- Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a limetkou.
Thajské kuřecí na kari se podává nejčastěji s jasmínovou rýží nebo rýží basmati.