Thajské kari s kuřecím masem

Thajské kari s kuřecím masem

Kari je typickým kořením nejen indické, ale také thajské kuchyně.

Ingredience:

  • 1000 g kuřecích stehen
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1 PL limetkové šťávy
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprička jalapeño
  • 2 PL kari
  • 2 PL rybí omáčky
  • 2 PL hnědého cukru
  • sůl

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte do něj nakrájené jarní cibulky bez zelených listů, prolisovaný česnek a papričku jalapeño.
  2. Za častého míchání vařte 3-4 minuty do změknutí.
  3. Přidejte kokosové mléko, kari, rybí omáčku a hnědý cukr.
  4. Důkladně promíchejte a přiveďte k mírnému varu.
  5. Snižte teplotu a několik minut povařte do zhoustnutí.
  6. Přidejte kousky kuřete a za občasného míchání vařte, dokud není kuře měkké, přibližně 10 minut.
  7. Vmíchejte limetkovou šťávu, zelené části jarní cibulky a koriandr.
  8. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a limetkou.

Thajské kuřecí na kari se podává nejčastěji s jasmínovou rýží nebo rýží basmati.

Tradiční thajský pokrm z kuřecího masa a rýže
zdroj: onceuponachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.