Krevety na thajský způsob s vyváženou svěží chutí. Jako přílohu doporučujeme rýži nebo si je dejte jen jako chuťovku.
INGREDIENCE:
- 20 královských krevet
- 1 malá šalotka
- 4 stroužky česneku
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 a ½cm kousek zázvoru
- trochu citronové trávy (dá se koupit v oddělení koření)
- čerstvá máta
- čerstvý koriandr
- olivový olej
- strouhaná kůra a šťáva z limetky
POSTUP:
- Do mísy si nasekejte šalotku, přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou trávu, trochu limetkové kůry a šťávy, nasekaný koriandr, mátu, chilli papričku a olej.
- Vše smíchejte, přijdete krevety i s ocásky a nechte marinovat 30 minut.
- Následně krevety napíchejte na grilovací špíž, a dejte je do rozpáleného grilu.
- Z každé strany grilujte zhruba 2-3 minuty.