Thajské krůtí kuličky s červeným kari

Thajské krůtí kuličky s červeným kari
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Pečené masové kuličky z krůtího masa s luxusní chutí Thajska díky přidanému zázvoru, česneku a červené kari pastě se skvěle doplňují s úžasnou omáčkou z kokosového mléka. To prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 vejce
  • 1 šálek panko strouhanky
  • ½ šálku mleté ​​nadrobno nasekané jarní cibulky
  • 3 stroužky lisovaného česneku
  • 1 a 1/2 lžíce strouhaného zázvoru nebo zázvorové pasty
  • 1 lžíce sójové nebo rybí omáčky
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Na omáčku:

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • ½ červené papriky nakrájené na plátky
  • ½ žluté cibule nakrájené na plátky
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 plechovka (400 ml) neslazeného kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí nebo sójové omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • nasekaný koriandr, na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C a nastříkejte plech olej ve spreji.
  2. Dejte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte mleté ​​krůtí maso s vejcem, panko strouhankou, jarní cibulkou, česnekem, rybí omáčkou, zázvorem, červenou kari pastou a solí a pepřem.
  4. Metličkou rozbijte žloutek a ingredience lehce promíchejte.
  5. Směs jemně prohněťte vlhkýma rukama, dokud se nezapracuje.
  6. Přikryjte a nechte směs v chladu alespoň 15 minut, aby strouhanka změkla, klidně až přes noc.
  7. Pomocí malé naběračky vytvarujte směs do 2,5 cm kuliček a položte je na prkénko.
  8. Navlhčete ruce a zlehka tvarujte a rolujte kuličky v dlaních a pokládejte rovnoměrně na plech.
  9. Pečte, dokud nebudou uvnitř růžové, asi 20 minut, poté grilujte na nejvyšším stupni dalších 5–10 minut, aby byla kůrka lahodně křupavá.
  10. Zatímco se kuličky pečou, připravte si omáčku.
  11. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  12. Přidejte cibuli a červenou papriku a restujte 3-4 minuty za častého míchání.
  13. Vmíchejte zázvor a červenou kari pastu a restujte další 2-3 minuty za častého míchání, aby se zelenina nepřipálila, ale změkla a provoněla.
  14. Přidejte kokosové mléko, třtinový cukr, rybí nebo sójovou omáčku a míchejte, aby se vše spojilo.
  15. Vařte 5 minut, poté přidejte masové kuličky do omáčky a vařte dalších 5 minut za občasného míchání.
  16. Ochutnejte a pokud omáčka potřebuje více soli, přidejte ještě trochu rybí nebo sójové omáčky.
  17. Ozdobte nasekanými lístky koriandru a podávejte s rýží nebo nudlemi.
Pečené kuličky z krůtího masa s  omáčkou z kokosového mléka a červeného kari servírované v míse s vařečkou.
www.foodiecrush.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.