Thajské kuřecí červené kari se zeleninou

Thajské kuřecí červené kari se zeleninou

Bohaté a krémové thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut. Chutná naprosto fantasticky!

Co budete potřebovat

  • 500 g kuřecích stehenních řízků nakrájených na tenké proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce červené kari pasty
  • ½ cibule nakrájená na plátky
  • ½ lžičky lisovaného česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • ½ lžíce nasekaného stonku koriandru
  • 1 stonek citronové trávy
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • ½ lžíce třtinového cukru
  • 1 červená paprika nakrájená na klínky
  • 1 šálek nakrájené cukety
  • 1,5 hrnku plnotučného kokosového mléka
  • ½ šálku vývaru / vody
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 8-10 listů thajské bazalky nahrubo natrhaných

Postup

  • Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
  • Restujte jednu minutu.
  • Přidejte červenou kari pastu a nasekaný stonek koriandru.
  • Restujte 2-3 minuty.
  • Přidejte kokosové mléko, vývar, citronovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku a citronovou trávu.
  • Dobře promíchejte a nechte vše přejít varem.
  • Poduste a nechte 2-3 minuty vařit.
  • Přidejte maso a nechte 7-8 minut probublávat.
  • Zeleninu přidejte, když je maso téměř uvařené a omáčka se zredukuje téměř na polovinu (nebo na konzistenci, kterou hledáte).
  • Vařte další 2 minuty, dokud nebude zelenina uvařená, ale stále křupe.
  • Odstraňte stonek citronové trávy a přidejte natrhanou thajskou bazalku.
  • Podávejte s rýží, další thajskou bazalkou a lístky čerstvého koriandru.
Thajské červené kari s kuřecím masem a zeleninou na pánvi s vařečkou.
www.theflavoursofkitchen.com

A co takové recepty na pečené kuře? Připravte si ho klasicky nebo třeba s medem či ovocem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.