Toto tradičně vietnamské jídlo jev tomto receptu upraveno podle thajských chutí. Namísto kuřecího masa můžete použít třeba vepřové nebo tofu.
Ingredience
- 1,5 hrnku arašídové omáčky
- 3cm čerstvého kořene zázvoru, namletý
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 čajové lžičky sójové omáčky
- Kuřecí prsa, nakrájená na kousíčky
- 1 čajová lžička arašídového oleje
- 150g čerstvého hrášku
- 200g fazolových klíčků
- 4 jarní cibule, nasekané
- Nasekaná řeřicha
- Nasekaný čerstvý koriandr
- 2 velké mrkve
- 1 čajová lžička arašídového oleje
- 12 rýžových papírů na jarní závitky
Postup
- V misce smíchejte 1 hrnek arašídové omáčky, zázvor, česnek a 1 čajovou lžičku sójové omáčky. Přidejte nakrájené kuře a vše promíchejte, aby se maso zcela obalilo. Dejte marinovat do ledničky na 30 minut.
- Na středním ohni zahřejte 1 lžičku arašídového oleje ve woku nebo v pánvi. Přidejte hrášek, fazolové klíčky, jarní cibulku a restujte 3-4 minuty.
- Směs dejte do velké mísy, přimíchejte řeřichu a koriandr. Pomocí škrabky na zeleninu, nastrouhejte do směsi plátky mrkve. Poté přilijte 1 lžičku sójové omáčky.
- Na pánvi zahřejte 1 lžičku oleje a smažte marinované kuře asi 10 minut.
- Rýžové papíry dejte do talíře s teplou vodou asi na 10 sekund, aby se s ním dobře pracovalo.
- Na každý rýžový papír dejte 2 lžíce směsi kuřete a hrst zeleninové směsi, přičemž nechte od okrajů asi 2,5cm místo.
- Přeložte boční konce papíru a poté přeložte spodní část papíru. Dále pokračujte v rolování, dokud nevytvoříte závitek.
- Hotové závitky podávejte s arašídovou omáčkou nebo třeba s omáčkou sweet chilli.