Thajské závitky s kuřecím masem

Thajské závitky s kuřecím masem

Toto tradičně vietnamské jídlo jev tomto receptu upraveno podle thajských chutí. Namísto kuřecího masa můžete použít třeba vepřové nebo tofu.

Ingredience

  • 1,5 hrnku arašídové omáčky
  • 3cm čerstvého kořene zázvoru, namletý
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 čajové lžičky sójové omáčky
  • Kuřecí prsa, nakrájená na kousíčky
  • 1 čajová lžička arašídového oleje
  • 150g čerstvého hrášku
  • 200g fazolových klíčků
  • 4 jarní cibule, nasekané
  • Nasekaná řeřicha
  • Nasekaný čerstvý koriandr
  • 2 velké mrkve
  • 1 čajová lžička arašídového oleje
  • 12 rýžových papírů na jarní závitky

Postup

  • V misce smíchejte 1 hrnek arašídové omáčky, zázvor, česnek a 1 čajovou lžičku sójové omáčky. Přidejte nakrájené kuře a vše promíchejte, aby se maso zcela obalilo. Dejte marinovat do ledničky na 30 minut.
  • Na středním ohni zahřejte 1 lžičku arašídového oleje ve woku nebo v pánvi. Přidejte hrášek, fazolové klíčky, jarní cibulku a restujte 3-4 minuty.
  • Směs dejte do velké mísy, přimíchejte řeřichu a koriandr. Pomocí škrabky na zeleninu, nastrouhejte do směsi plátky mrkve. Poté přilijte 1 lžičku sójové omáčky.
  • Na pánvi zahřejte 1 lžičku oleje a smažte marinované kuře asi 10 minut.
  • Rýžové papíry dejte do talíře s teplou vodou asi na 10 sekund, aby se s ním dobře pracovalo.
  • Na každý rýžový papír dejte 2 lžíce směsi kuřete a hrst zeleninové směsi, přičemž nechte od okrajů asi 2,5cm místo.
  • Přeložte boční konce papíru a poté přeložte spodní část papíru. Dále pokračujte v rolování, dokud nevytvoříte závitek.
  • Hotové závitky podávejte s arašídovou omáčkou nebo třeba s omáčkou sweet chilli.
Závitky v rýžovém papíru s mrkví a omáčkou.
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.