Originální thajský rybí salát je explozí chutí, která vás úplně dostane. Vychutnejte si nezvyklou kombinaci grapefruitu, chilli papriček a uzeného lososa v jednom lahodném thajském jídle.
Co budeme potřebovat
- 250 g uzeného lososa
- 1 velkou mrkev
- 2 červené grapefruity
- 1 malá chilli paprička nebo chilli v prášku
- 240 g čínského zelí (najemno nakrájené)
- 15 g pražených arašídů (nakrájených nahrubo)
- 15 g smažené cibule
- ½ červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů
- Oškrabeme mrkev a nekrájíme jí na nudličky
- Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Z jedné poloviny grapefruitu vymačkáme jednu lžíci šťávy
- Šťávu smícháme s chilli a dáme stranou
- V míse smícháme mrkev, grapefruit, cibuli a čínské zelí s grapefruitovým dresingem
- Navrch přidáme kousky uzeného lososa, ořechy a vypraženou cibulku
V tomto receptu lze rybu nahradit krevetami. Zkuste jeden z těchto jednoduchých receptů na přípravu krevet a zažijte pravou Asii.
