Thajský kuřecí vývar s čínským zelím

Thajský kuřecí vývar s čínským zelím

Vytvořte lahodnou kuřecí polévku s lahodným zelím pak choi.

Co budeme potřebovat

  • 140 g soba nebo celozrnných nudlí
  • 100 g fazolových klíčků
  • 2 pak choi (oddělené listy)
  • 1 červená chilli paprička (zbavená semínek a nakrájená na plátky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • šťáva z 1 limetky (plus měsíčky k podávání)
  • 4 jarní cibulky (nakrájené na plátky)
  • ½ malého svazku máty

Na vývar

  • 1 kuřecí skelet a křídla
  • kousek zázvoru (rozdrcený a nakrájený na plátky)
  • 1 stroužek česneku (rozdrcený)
  • 2 jarní cibulky (nakrájené na plátky)
  • 5 kuliček pepře

Postup

  • Chcete-li připravit vývar, vložte kuřecí kostru a křídla do velké pánve.
  • Podlijte je studenou vodou, přidejte zbytek ingrediencí a vařte 1 hodinu.
  • Kuřecí vývar přeceďte do čistého hrnce.
  • Vývar dejte zpět na plotnu a přiveďte zpět k varu.
  • Přidejte nudle a vařte 3 minuty do změknutí, poté vmíchejte fazolové klíčky, pak choi, červené chilli, sójovou omáčku, med a limetkovou šťávu a do hrnce přidejte i vymačkané půlky limetky.
  • Vařte ještě 2 minuty.
  • Polévku nalijte do misek, ozdobte jarní cibulkou a lístky máty a podávejte s měsíčky limetky.
Miska plná chutné lehké polévky s kuřecím masem, nudlemi a zelím.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.