Vytvořte lahodnou kuřecí polévku s lahodným zelím pak choi.
Co budeme potřebovat
- 140 g soba nebo celozrnných nudlí
- 100 g fazolových klíčků
- 2 pak choi (oddělené listy)
- 1 červená chilli paprička (zbavená semínek a nakrájená na plátky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- šťáva z 1 limetky (plus měsíčky k podávání)
- 4 jarní cibulky (nakrájené na plátky)
- ½ malého svazku máty
Na vývar
- 1 kuřecí skelet a křídla
- kousek zázvoru (rozdrcený a nakrájený na plátky)
- 1 stroužek česneku (rozdrcený)
- 2 jarní cibulky (nakrájené na plátky)
- 5 kuliček pepře
Postup
- Chcete-li připravit vývar, vložte kuřecí kostru a křídla do velké pánve.
- Podlijte je studenou vodou, přidejte zbytek ingrediencí a vařte 1 hodinu.
- Kuřecí vývar přeceďte do čistého hrnce.
- Vývar dejte zpět na plotnu a přiveďte zpět k varu.
- Přidejte nudle a vařte 3 minuty do změknutí, poté vmíchejte fazolové klíčky, pak choi, červené chilli, sójovou omáčku, med a limetkovou šťávu a do hrnce přidejte i vymačkané půlky limetky.
- Vařte ještě 2 minuty.
- Polévku nalijte do misek, ozdobte jarní cibulkou a lístky máty a podávejte s měsíčky limetky.