Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale delikátní recept na tilápii v parmazánově krustě s krémovou rajčatovo-bazalkovou omáčkou, který si zamiluje celá vaše rodina.
INGREDIENCE
Na omáčku:
- ¼ šálku másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 1 a 1/2 šálku cherry rajčat, rozpůlených
- 3/4 šálku smetany ke šlehání
- malá hrst čerstvých lístků bazalky
Na tilápie:
- 4 filety tilapie
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- 1 šálek panko strouhanky
- 1 lžička granulovaného česneku
- olej na smažení
POSTUP
- V malé pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej.
- Přidejte česnek a restujte 1-2 minuty.
- Přidejte cherry rajčata a vařte 2 minuty.
- Snižte teplotu na středně nízkou a přidejte smetanu.
- Nechte 15 minut probublávat.
- Omáčka lehce zrůžoví a pokryje zadní stranu lžíce.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím přidejte do další pánve tolik oleje, aby se pokrylo dno pánve a zahřívejte na středním plameni.
- Filety tilapie opláchněte a osušte.
- Obě strany ochuťte solí a čerstvým mletým pepřem.
- Smíchejte parmazán, panko a granulovaný česnek.
- Ochucené filety obalte v mouce.
- Přebytek setřeste.
- Namočte do rozšlehaných vajíček.
- Nakonec ryby dejte do směsi parmazánu a panka.
- Obalené ryby vložte do zahřáté pánve, v případě potřeby po dávkách a opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dozlatova.
- Když rybu vyjmete z pánve, připravte si šifonádu z bazalky.
- To uděláte tak, že srolujete několik lístků bazalky a jemně je nasekáte.
- Nasekanou bazalku vmíchejte do omáčky.
- V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Nandejte tilápii na servírovací talíř a zalijte omáčkou.
- Servírujte.