Tiramisu

Tiramisu

Italské tiramisu je nepečený dezert s chutí espressa. Tento recept z italské kuchyně je autentický, rychlý a snadný. Navíc na jeho přípravu potřebujete pouhých 6 ingrediencí!

Ingredience

  • 3 velké žloutky, studené
  • 1 šálek moučkového cukru, prosátého
  • 2 a ¼ šálku mascarpone, studeného
  • 27-36 italských cukrářských piškotů
  • ½ šálku vychlazeného uvařeného espressa nebo silné kávy
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku

Postup

  1. Ve velké míse pomocí elektrického šlehače šlehejte žloutky a moučkový cukr na středně vysokou rychlost, dokud nebudou krémové a cukr se úplně rozpustí, 2 až 3 minuty.
  2. Přidejte mascarpone a mixujte na střední rychlost, dokud nebude směs hladká a krémová, asi 1 minutu.
  3. Rychle ponořte obě strany piškotů do kávy, 1 až 2 sekundy z každé strany, a položte 9 až 12 piškotů na dno 23 x 18 x 8 cm nebo 20 x 20 x 8 cm zapékací mísy.
  4. Potřebné množství cukrářských piškotů bude záviset na jejich velikosti a také na velikosti zapékací misky.
  5. Potřebné množství kávy závisí na tom, na jak dlouho piškoty ponoříte a jak moc nasáknou.
  6. Nedoporučujeme piškoty namáčet příliš dlouho, jinak bude tiramisu velmi vodnaté.
  7. Asi jednu třetinu krému z mascarpone rozetřete na piškoty.
  8. Opakujte ještě dvakrát, aby se tiramisu sestavilo takto zdola nahoru: piškoty + krém, piškoty + krém, piškoty + krém.
  9. Zapékací mísu pevně zabalte do igelitové fólie, aby se dovnitř tiramisu nedostal vzduch ani pachy z lednice.
  10. Dejte do chladničky přes noc asi na 8-12 hodin.
  11. Před podáváním vrch lehce poprašte kakaem.
  12. Uchovávejte v lednici až 3 dny.
Italský kávový dezert servírovaný na talířku.
www.alsothecrumbsplease.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.