Tlačenka z vajec se špenátem

Tlačenka z vajec se špenátem

Ochutnejte tuto vynikající vajíčkovou tlačenku se špenátem a sýrem cottage, kterou si dle našeho návodu jednoduše připraví úplně každý!

Ingredience

  • 20 g másla
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky česneku
  • 390 g čerstvého listového špenátu
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker
  • 400 ml smetany na vaření
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • 150 g cottage
  • 5 vajec uvařených natvrdo

Postup

  1. Na přípravu tlačenky osmahněte na másle nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek.
  2. Přidejte špenát a nechte krátce povařit.
  3. Želatinu nechte nabobtnat asi v 70 ml smetany na vaření po dobu cca 10 minut.
  4. Zbylou smetanu nechte v kastrůlku zahřát (nevařte), přidejte nabobtnalou želatinu a za stálého míchání zahřívejte (nevařte) až do úplného rozpuštění želatiny.
  5. Do ještě teplé smetanovo-želatinové směsi metličkou vmíchejte cottage a důkladně prošlehejte.
  6. Ochuťte solí a pepřem.
  7. Ručně vmíchejte špenátovou směs.
  8. Formu na srnčí hřbet vyložte mikrotenovou fólií.
  9. Polovinu želatinové směsi nalijte do formy.
  10. Na směs položte celá vejce do řady vedle sebe a zalijte je zbylou želatinovou směsí.
  11. Tlačenku odložte nejméně na 2 hodiny do chladničky.
  12. Ztuhlou tlačenku vyklopte z formy, odstraňte mikrotenovou fólii a podávejte s opečenými toasty nebo jiným pečivem.
Vajíčková tlačenka se špenátem a sýrem cottage servírovaná na talířku s opečenými plátky toastového chleba.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyzkoušejte také našich 5 nejlepších receptů na zapékaná vajíčka nejen k snídani. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.