Zveme všechny fanoušky čokolády a kokosu! Tyto kokosové kuličky hořké čokolády jsou lahodnou pochoutkou, kterou si můžete během chvilky připravit přímo doma, a to pouze z několika základních ingrediencí.
Postup
- 125 ml kokosového oleje
- 125 g tmavého kakaového prášku
- 60 ml javorového sirupu
- Lžička vanilkového extraktu
- Lžíce tmavého rumu
- 90 g neslazeného jemně nastrouhaného kokosu
Co budeme potřebovat
- Na mírnou teplotu si zahřejeme střední hrnec
- Přidáme kokosový olej a kakaový prášek
- Mícháme, dokud se nevytvoří hladká směs a všechen kokosový olej se nerozpustí
- Pot hrnec odstraníme z tepla
- Vmícháme javorový sirup a vanilkový extrakt a mícháme, dokud se nezapracují
- Přidáme strouhaný kokos a mícháme, dokud se vše dobře nespojí
- Směs zakryjeme a vložíme jí do chladničky asi na 20 minut, dokud nebude dostatečně pevná, aby se z ní snadno tvořily kuličky
- Může být zapotřebí delší doba chlazení
- Plech vyložíme pečicím papírem
- Z vychlazené kokosové směsi tvarujeme kuličky
- Umístíme je na připravený plech
- Lehce je zakryjeme a vložíme do mrazáku asi 30 na minut, dokud neztuhnou
- Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě až týden
- Kuličky lze také zamrazit po dobu až 3 měsíců