Tmavé pivní rohlíčky

Tmavé pivní rohlíčky

Máte rádi celozrnné či tmavé rohlíky? Žádný problém pivní pečivo se dá snadno upéci z mouky celozrnné či žitné!

Ingredience:

  • 200 g pšeničné mouky
  • 300 g žitné mouky
  • 200 ml světlého piva
  • 30 g čerstvého droždí
  • 2 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 2 PL chlebového koření
  • 3 PL slunečnicových semínek
  • 2 PL řepkového oleje
  • 100 ml teplé vody

Postup:

  1. V míse smíchejte všechny suché přísady, tedy mouky, cukr, chlebové koření, sůl.
  2. Přidejte do nich kvásek vytvořený z čerstvého droždí a malého množství piva.
  3. Přilijte olej, vodu a pivo a vypracujte v hladké těsto. V případě potřeby přidejte více piva nebo mouky, těsto by se nemělo lepit.
  4. Těsto nechte v míse přikryté utěrkou kynout nejméně 1 hodinu, lépe 2 hodiny.
  5. Následně z těsta vytvarujte dvě stejné kuličky.
  6. Každou kuličku vyválejte na tloušťku asi 0,5 cm a nakrájejte ji na 8 trojúhelníků.
  7. Trojúhelníky těsta srolujte od kratšího okraje a ohněte je do tvaru rohlíčků.
  8. Pivní rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechejte je pak přikryté kynout ještě dalších 30 minut.
  9. V mezidobě si předehřejte troubu na 200°C  a do trouby umístěte malou misku s vodou.
  10. Pivní rohlíky před vložením do trouby potřete vodou a posypte směsí soli a semínek.
  11. Pečte přibližně 15-18 minut.
Tmavé pečivo připravované z pivního těsta
zdroj: diegluelichmacherei.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.