Tmavý chleba z trouby

Tmavý chleba z trouby
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Recept na domácí chleba z trouby si budou pochvalovat především ti, kdo milují mrkev. Je naprosto ideálním snídaňovým chlebem. Stačí dodat máslo, marmeládu a úžas je na světě.

INGREDIENCE

  • 8 g sušeného droždí
  • 1 a ⅓ hrnku vlažné vody
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky instantní kávy
  • ¼ hrnku melasy
  • 3 lžičky kmínu
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžičky soli
  • 150 g mrkve
  • 1 a ⅓ hrnku tmavé žitné mouky
  • 3 a ¼ hrnku hladké pšeničné mouky
  • 2 lžíce mléka

POSTUP

  • Do mísy si dáme mouky, sůl, kakao, cukr, kávu, melasu a droždí smíchané s vodou.
  • Přidáme také kmín, rozpuštěné máslo a nastrouhanou mrkev. 
  • Vypracujeme těsto, dáme si záležet, hněteme alespoň 5 minut. 
  • Pak jej necháme kynout v míse zakryté utěrkou na teplém místě hodinu a půl. 
  • Poté jej stlačíme, aby z něj vyšel vzduch a necháme opět kynout hodinu a půl na pomoučeném vále.
  • Troubu si předehřejeme na 220°C i s plechem. 
  • Bochník si uprostřed nařízneme a potřeme mlékem. 
  • Dáme péct na 30 minut.
Recept na domácí chléb s mrkví.
mysecondbreakfast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.