Toastová pomazánka z květáku

Toastová pomazánka z květáku

Tato skvělá zdravá alternativa, potěší nejen vás, ale také vaše přátele vegetariány.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g květákových růžiček
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. ½ lžičky soli
  4. 120 g kozího sýra (můžete nahradit klasickým smetanovým sýrem)
  5. ½ lžičky pepře
  6. 1 lžíce pažitky a petržele

Pokyny

  1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů
  2. Ve velké míse smícháme květákové růžičky s olivovým olejem a solí
  3. Květák rozprostřeme na plech a dáme péct do trouby
  4. Pečeme přibližně 20 minut, dokud květák není zlatavý a měkký
  5. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout
  6. Do vychladlého květáku přidáme kozí sýr a pepř
  7. Pomazánku dohladka zpracujeme v kuchyňském robotu nebo tyčovým mixérem
  8. Nakonec vmícháme pažitku a petržel
  9. Hotovou pomazánku necháme odpočinout a dozdobíme olivovým olejem a kousky pepře

Není nic lepšího než domácí pečivo. Zkuste tento osvědčený recept na domácí bagely a vaše pomazánka nebude chutnat nikdy lépe!

Pomazánka z květáku a opečeným chlebem.
Zdroj: closetcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.