Také se vám často stává, že nestíháte připravit teplou večeři?
Hledáte pořád inspiraci na co nejrychlejší pokrmy?
A vyzkoušeli jste nějaké recepty na toasty?
Připravte si jeden ze 4 snadných receptů na toasty, které jsme pro vás sepsali, nebo si připravte lahodné směsi, kterými toasty můžete namazat!
Naše recepty
Jak na domácí toastový chleba?
Tento super snadný recept povede i těm největším začátečníkům v kuchyni. Bude měkký, jemný, vysoký a ideální pro výrobu sendvičů.
Co budeme potřebovat
- 240 ml teplé vody
- 60 ml vlažného plnotučného mléka
- 7 g droždí
- 25 g krupicového cukru
- 60 g másla, změklého na pokojovou teplotu
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 400 g polohrubé mouky
Postup
- V míse vyšlehejte dohromady teplou vodu, teplé mléko, droždí a cukr.
- Přikryjte a nechte 5 minut odležet.
- Přidejte máslo, sůl a 200 g mouky.
- Hněťte po dobu 30 sekund, a poté přidejte zbytek mouky.
- Hněťte, dokud se těsto nespojí a neodlepí se od stěn mísy, asi 2 minuty.
- Velkou mísu lehce namažte olivovým olejem. Těsto dejte do mísy a otáčejte, aby se všechny strany obalily v oleji.
- Mísu zakryjte plastovou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou a nechte ho kynout v teplém prostředí 1-2 hodiny do dvojnásobného objemu asi 2 hodiny.
- Když je těsto nakynuté, promáčkněte ho, aby se uvolnil vzduch.
- Těsto rozválejte na velký obdélník a srolujte ho do tvaru polena a vložte do připravené ošatky, pekáčku nebo formy.
- Přikryjte vytvarovaný bochník plastovou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou.
- Nechte znovu nakynout asi 1 hodinu.
- Nastavte rošt trouby do nižší polohy a předehřejte troubu na 180 °C.
- Pečte 30–34 minut nebo dozlatova.
- Pokud na bochník jemně poklepete, měl by znít dutě.
- Vyjměte z trouby a před krájením a podáváním nechte chléb několik minut vychladnout.