Tofu bun cha

Tofu bun cha

Zkusit můžete veganskou alternativu bun cha s tofu. Vytvořte si lahodné a zdravé jídlo za 30 minut.

Ingredience

  • 1 lžíce arašídového oleje
  • tofu nakrájené na obdélníčky nebo nudličky
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce kokosového cukru

Ingredience na omáčku

  • 1/4 hrnku rýžového octa
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhané citronové kůry
  • stroužek česneku, nastrouhaný
  • 1 až 2 chilli papričky, nakrájené na plátky (volitelně)
  • lžíce vody

Ostatní ingredience

  • balení rýžových nudlí
  • 2 ks mrkve
  • 1 velká paprika (oranžová, žlutá nebo červená), nakrájená na tenké plátky
  • okurka na plátky
  • arašídy
  • bylinky (máta, koriandr)

Postup

  • Uvařte nudle podle návodu na obalu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do servírovacích misek nebo hlubších talířů.
  • Všechny suroviny na zálivku smíchejte v malé misce a dejte stranou odležet.
  • Na pánvi zahřejte lžíci arašídového oleje, přidejte kousky tofu a opékejte dozlatova asi 5-7 minut z obou stran. Zatímco se tofu smaží v misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr.
  • Jakmile je tofu opečené, nalijte k němu směs sójové omáčky, sezamového oleje a cukru. Nechte vařit asi 1-2 minuty do zhoustnutí. Promíchejte, aby se tofu obalilo omáčkou a zkaramelizovalo.
  • Hotové tofu přendejte k nudlím do servírovacích talířů.
  • Nakonec do misek přidejte i na plátky nakrájenou mrkev, papriku, okurku, bylinky a arašídy. Každou porci pak přelijte připravenou a odleželou omáčkou a podávejte.
Zeleninová směs s marinovaným tofu a pikantní zálivkou.
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.