Zkusit můžete veganskou alternativu bun cha s tofu. Vytvořte si lahodné a zdravé jídlo za 30 minut.
Ingredience
- 1 lžíce arašídového oleje
- tofu nakrájené na obdélníčky nebo nudličky
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce kokosového cukru
Ingredience na omáčku
- 1/4 hrnku rýžového octa
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 3 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce čerstvě nastrouhané citronové kůry
- stroužek česneku, nastrouhaný
- 1 až 2 chilli papričky, nakrájené na plátky (volitelně)
- lžíce vody
Ostatní ingredience
- balení rýžových nudlí
- 2 ks mrkve
- 1 velká paprika (oranžová, žlutá nebo červená), nakrájená na tenké plátky
- okurka na plátky
- arašídy
- bylinky (máta, koriandr)
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do servírovacích misek nebo hlubších talířů.
- Všechny suroviny na zálivku smíchejte v malé misce a dejte stranou odležet.
- Na pánvi zahřejte lžíci arašídového oleje, přidejte kousky tofu a opékejte dozlatova asi 5-7 minut z obou stran. Zatímco se tofu smaží v misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr.
- Jakmile je tofu opečené, nalijte k němu směs sójové omáčky, sezamového oleje a cukru. Nechte vařit asi 1-2 minuty do zhoustnutí. Promíchejte, aby se tofu obalilo omáčkou a zkaramelizovalo.
- Hotové tofu přendejte k nudlím do servírovacích talířů.
- Nakonec do misek přidejte i na plátky nakrájenou mrkev, papriku, okurku, bylinky a arašídy. Každou porci pak přelijte připravenou a odleželou omáčkou a podávejte.