Recepty na tokáň aneb maďarské masové jídlo na 4 způsoby. Který vyzkoušíte vy?

Snad každý zná guláš, ale co takový tokáň?

Dušený pokrm s masem nakrájeným na proužky je opravdová lahůdka.

A proto vám přinášíme 4 luxusní recepty na tokáň, podle kterých si ho můžete připravit.

Vyzkoušejte variantu s krůtím, hovězím či vepřovým masem.

Užijte si to!

Co dělá tokáň tokáněm?

  • Důležité je maso nakrájet na proužky, ne na kostky jako na perkelt či guláš.
  • Můžeme ho připravit z vepřového, hovězího, ale i drůbežího masa.
  • Přidává se do něj méně papriky než do guláše a často se podlévá vínem.
  • Omáčka bývá hustější.
  • Můžeme do něj přidat také houby, fazole, rajčata, slaninu, klobásu či smetanu.

Trochu té historie

O původu tokáně, jeho historii a vlastně i tom, co přesně tento pokrm zahrnuje, kolují tisíce mýtů a legend. Říká se, že původně pochází z Transylvánie a jeho název vyjadřuje rumunsky ragú. Patří mezi nejstarší maďarsko-sedmihradské pokrmy. Mnozí tvrdí, že tokáň se odlišuje od guláše a ostatních obdobných pokrům tím, jak nakrájíme maso – na nudličky.

A jak vám naše recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.