Proč si nepřipravit tokáň třeba z hovězích líček? Je to pochoutka! Nezapomeňte je podlít červeným vínem a podusit, a vznikne vám naprosto luxusní víkendový oběd.
Ingredience
- 600 g hovězích líček
- 2 lžíce sádla
- 300 g cibule
- hovězí vývar nebo voda
- česnek dle chuti
- sůl dle chuti
- mletý černý pepř dle chuti
- rajčatový protlak
- kmín dle chuti
- 300 ml červeného vína
- chilli paprička
- majoránka
Postup
- Hovězí líčka očistěte a nakrájejte na nudličky.
- Nakrájenou cibuli osmahněte na sádle dozlatova.
- Přidejte maso a spolu osmahněte.
- Přidejte rajčatový protlak a orestujte.
- Podlijte červeným vínem a nechte odpařit.
- Podlévejte hovězím vývarem nebo vodou a duste doměkka pod pokličkou.
- Přidejte česnek, pepř, kmín, chilli a sůl.
- Nakonec přidejte majoránku a nechte přejít varem.
- Podávejte s domácím chlebem nebo tarhoňou.