Tokáň z hovězích líček

Tokáň z hovězích líček
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Proč si nepřipravit tokáň třeba z hovězích líček? Je to pochoutka! Nezapomeňte je podlít červeným vínem a podusit, a vznikne vám naprosto luxusní víkendový oběd.

Ingredience

  • 600 g hovězích líček
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g cibule
  • hovězí vývar nebo voda
  • česnek dle chuti
  • sůl dle chuti
  • mletý černý pepř dle chuti
  • rajčatový protlak
  • kmín dle chuti
  • 300 ml červeného vína
  • chilli paprička
  • majoránka

Postup

  1. Hovězí líčka očistěte a nakrájejte na nudličky.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte na sádle dozlatova.
  3. Přidejte maso a spolu osmahněte.
  4. Přidejte rajčatový protlak a orestujte.
  5. Podlijte červeným vínem a nechte odpařit.
  6. Podlévejte hovězím vývarem nebo vodou a duste doměkka pod pokličkou.
  7. Přidejte česnek, pepř, kmín, chilli a sůl.
  8. Nakonec přidejte majoránku a nechte přejít varem.
  9. Podávejte s domácím chlebem nebo tarhoňou.
Omáčka s hovězím masem servírovaná v hrnci s chilli papričkou.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.