Topinky s hlívou a sýrem Brie

Topinky s hlívou a sýrem Brie

Hlíva ústřičná orestovaná spolu s česnekem a tymiánem, servírovaná na topince s rozpuštěným Brie, je naprosto luxusní záležitost, kterou si skvěle vychutnáte se sklenkou vychlazeného bílého vína.

Ingredience

  • 200 g hlívy ústřičné
  • 3 lžíce másla
  • 6 stroužků česneku, nasekaných
  • 1 lžíce bílého vína (volitelně)
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 silné plátky opečených topinek
  • 125 g kvalitního sýru Brie

Postup

  • Očistěte houby suchým kartáčem, abyste odstranili všechny nečistoty a větší houby natrhejte asi na 2,5 cm kousky.
  • Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev na středně vysokém plameni, až bude pěkně horká, přidejte máslo, houby a sůl.
  • Restujte 2 minuty, promíchejte a přidejte stroužky česneku a víno (pokud používáte).
  • Vařte další 1-2 minuty, dokud okraje hub nezezlátnou.
  • Přidejte lístky tymiánu a dejte stranou.
  • Zahřejte troubu na funkci gril.
  • Nakrájejte sýr Brie na asi 5-6 mm plátky.
  • Topinky posypte Brie a 1/4 houbové směsi.
  • Uspořádejte topinky na plech a položte je pod gril.
  • Pečte 1–2 minuty, nebo dokud se Brie mírně nerozpustí a nezhnědne na okrajích.
  • Vzhledem k tomu, že se trouby liší, kontrolujte topinky často, ať se vám nepřipálí.
  • Dobrou chuť!
Hlíva ústřičná orestovaná spolu s česnekem a tymiánem, servírovaná na topinckách s rozpuštěným Brie.
www.sprig-of-thyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.