Tahle italská polévka s chutí klobásy pohladí vaše chuťové pohárky. Má bohatou krémovou chuť, která je perfektní pro každý všední den. Obsahuje jen pár ingrediencí, ale výsledný pokrm je naprosto dokonalý.
Ingredience:
- 460 g italské klobásy
- 6 hrnků kuřecího vývaru
- 1 kg brambor (ideálně odrůda Russet)
- Sůl podle chuti
- 1/2 lžičky drcených vloček červeného pepře
- 1/2 čerstvé kapusty
- 1 hrnek smetany ke šlehání
Postup:
- Klobásu vyjmeme ze střívka. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Kapustu opláchneme a rozkrájíme na kousky.
- Na středním ohni zahřejeme velký hrnec, vhodíme do něj klobásu, vařečkou ji rozdělíme na drobné kousky a opékáme zhruba 5 minut, dokud klobása nezhnědne.
- Přilijeme kuřecí vývar, brambory, sůl, červený pepř a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory měkké.
- Pomocí děrované naběračky odebereme 1 hrnek brambor z polévky, dáme do misky a pomocí vidličky je rozmačkáme.
- Vrátíme je zpět do hrnce, protože poslouží k zahuštění polévky.
- Přidáme kapustu, smetanu a promícháme. Necháme další 3 – 4 minuty povařit, aby kapusta trochu zvadla.
- Osolíme, okořeníme, zamícháme a můžeme odstavit i servírovat.