Toskánská bramboračka

Toskánská bramboračka

Tahle italská polévka s chutí klobásy pohladí vaše chuťové pohárky. Má bohatou krémovou chuť, která je perfektní pro každý všední den. Obsahuje jen pár ingrediencí, ale výsledný pokrm je naprosto dokonalý.

Ingredience:

  • 460 g italské klobásy
  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • 1 kg brambor (ideálně odrůda Russet)
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 lžičky drcených vloček červeného pepře
  • 1/2 čerstvé kapusty
  • 1 hrnek smetany ke šlehání

Postup:

  • Klobásu vyjmeme ze střívka. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Kapustu opláchneme a rozkrájíme na kousky.
  • Na středním ohni zahřejeme velký hrnec, vhodíme do něj klobásu, vařečkou ji rozdělíme na drobné kousky a opékáme zhruba 5 minut, dokud klobása nezhnědne.
  • Přilijeme kuřecí vývar, brambory, sůl, červený pepř a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory měkké.
  • Pomocí děrované naběračky odebereme 1 hrnek brambor z polévky, dáme do misky a pomocí vidličky je rozmačkáme.
  • Vrátíme je zpět do hrnce, protože poslouží k zahuštění polévky.
  • Přidáme kapustu, smetanu a promícháme. Necháme další 3 – 4 minuty povařit, aby kapusta trochu zvadla.
  • Osolíme, okořeníme, zamícháme a můžeme odstavit i servírovat.
Italská bramborová polévka s klobásou a smetanou ke šlehání.
Zdroj: https://www.missinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.