Toskánská polévka Pancotto

Toskánská polévka Pancotto

Tento recept na polévku z chleba je v Itálii velmi tradiční a oblíbený.

Stane se i vaším oblíbeným domácím receptem?

Ingredience:

  • 250 g starého chleba
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 jemně nasekané cibule
  • 1 jemně nastrouhaná menší mrkev
  • 1/2 jemně nastrouhaného celeru (menší bulva)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 l vody
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • sůl

Postup:

  • Chleba nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do misky
  • Pokud je chleba tvrdší zalijte troškou vody aby změkl, rozdrobte a dejte stranou
  • Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, mrkev, celer, celý stroužek česneku a opékejte dokud kořenová zelenina nezměkne.
  • Až změkne přilijte 1 l vody a chilli. Přiklopte pokličkou a nechte dusit dokud se zelenina nerozvaří.
  • Přidejte chleba a vařte dokud se chleba nerozvaří a polévka nebude hustá a krémová. Trvá to asi 10 minut.
  • Přidejte polovinu nastrouhaného sýra, promíchejte a hrnec stáhněte z ohně.
  • Polévku podávejte zasypanou zbylým sýrem.

Při podávání můžete polévku ozdobit nasekanými bylinkami ze zahrádky.

Bylinkami můžete nejen dekorovat hotové pokrmy, ale také je využít jako hlavní ingredienci ve výborných bylinkových receptech.

Talíř s polévkou a chlebovými krutony.
Zdroj: cookscountry.com

Chuť polévky můžete pozvednout opečením chlebu na slanině.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.