Toto pomalu vařené toskánské kuře je plné chutí a tak snadné na přípravu! O snadný a chutný oběd či večeři máte hned postaráno!
Ingredience
- 6-8 kuřecích stehen bez kostí
- 1 lžíce olivového oleje nebo másla
- 6 stroužků česneku, mletý
- 1 šálek smetany na vaření
- 80 ml kuřecího vývaru
- 3/4 šálku strouhaného parmezán sýra
- 1 polévková lžíce italského koření
- 1 čajová lžička drcených vloček červené chilli papričky
- mořská sůl a čerstvý namletý černý pepř
- 1/2 šálku sušených rajčat (nasekaných)
- 2 šálky špenátu (nasekaný)
Postup
- Ve střední pánvi si rozpalte olej nebo máslo.
- Přidejte česnek a duste asi minutu, dokud nebude více vonět.
- Přidejte smetanu s kuřecím vývarem a přiveďte k mírnému varu. Následně snižte na nižší teplotu a duste asi 10 minut.
- Omáčka by měla dostatečně zhoustnout.
- Mezitím umístěte kuřecí stehna na spodní část vašeho multifunkčního hrnce.
- Kuřecí stehna lehce dochuťte italským kořením, drcenými vločkami červené chilli papričky, mořskou solí a černým pepřem.
- Navrch přidejte nasekaná sušená rajčata.
- Když je smetanová omáčka hotová, snižte teplotu a po kouscích zašlehejte parmezán, dokud omáčka nebude hladká.
- V případě potřeby omáčku dochuťte.
- Následně omáčku rovnoměrně nalijte na kuřecí stehna v multifunkčním hrnci.
- Zaklopte hrnec a nechte kuře vařit po dobu 3 až 4 hodin na vysoké teplotě nebo 6 až 8 hodin při nižší teplotě.
- Po uplynutí doby vaření kuře opatrně vyjměte z nádoby a odložte stranou. Pokud kuře ještě není hotové, nastavte hrnec na vyšší teplotu vaření.
- Přidejte nasekaný špenát do omáčky v multifunkčním hrnci a míchejte, dokud není špenát pořádně spojen se smetanovou omáčkou.
- Při podávání vždy kuře polijte smetanovou omáčkou s česnekem, špenátem a rajčaty. Nejlépe chutná s rýží, kuskusem nebo těstovinami.